DRAŽEN JE SAM OBJASNIO NAJVEĆU NEPRAVDU KOJU MU JE NANIJELA NBA LIGA: / 'Amerikanci jednostavno to nisu mogli dopustiti'

Image
Foto: Screenshot

Dražen je imao sjajnu statistiku, ali nikako nije mogao ući u All-Star momčad. Sam je rekao da je mislio da nikad ni neće moći ući

9.6.2020.
23:41
Screenshot
VOYO logo

Prerano, na vrhuncu karijere i košarkaške moći napustio nas je prije 27 godina Dražen Petrović. Strašna prometna nesreća spriječila je svijet da još koju godinu uživa u notama košarkaškog Amadeusa.

Dražen je nakon te svoje zadnje sezone s Netsima stigao na okupljanje reprezentacije, a prije toga je neko vrijeme proveo u Zagrebu. Tad je, u svibnju 1993. godine, dao svoj posljednji veliki intervju. Igrom slučaja, intervjuirao ga je tada još mladi novinar Globusa Ivo Pukanić, također prerano preminuli velikan hrvatskog novinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervju je bio ogroman, na 13 stranica časopisa, a Dražen je u njemu, između ostalog pričao kakva je diskriminacija bila u NBA ligi prema europskim igračima u to vrijeme.

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Image
JEZIVO PRETKAZANJE: /

Misteriozni čovjek predvidio je da će se s Draženom nešto tragično dogoditi? 'Upoznala sam ga u Zagrebu...'

Sjajna statistika - nikad All-Star

"Pretprošle sezone imao sam prosjek 20,6 poena, a ove sam se godine poboljšao na 22,3 poena, što je bio 11. rezultat u cijeloj ligi. To je izvanredan rezultat jer sam jedini bijelac među tom jedanaestoricom. Cijele godine sam bio prvi na tablici trica. Nakon što sam se ozlijedio, završio sam na trećem mjestu. U slobodnim bacanjima završio sam na sedmome mjestu u cijeloj NBA ligi“, pričao je tada Dražen te se osvrnuo na razloge zbog kojih nije odabran u All-Star momčad, čak i uz činjenicu da je ušao u treću najbolju NBA momčad prema izboru na kraju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dokazao sam ove sezone da svojom kvalitetom zaslužujem da budem u All-Star ekipi. Razlog moga neuvrštavanja u tu ekipu je, mislim, odbojnost Amerikanaca prema europskim igračima. Amerikanci ne mogu sebi dopustiti da je netko iz Europe jednak njima ili, ne daj Bože, bolji od njih. Smatram da bih i sljedeće godine, kad bih ponovio ovakvu sezonu, teško ušao u tu selekciju“, zaključio je Dražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo