FINAL FOUR U BEOGRADU / Dramatična polufinala u košarkaškoj Euroligi: Efes brani naslov protiv Reala!

Image
Foto: PROFIMEDIA

Uoči početka beogradskog Final Foura dodijeljene su nagrade za najbolje tijekom sezone. Za najkorisnijeg (MVP) igrača izabran je Nikola Mirotić iz Barcelone. Najbolji trener je Georgios Bartzokas (Olympiakos), a najbolji strijelac je Vasilije Micić (Anadolu Efes).

20.5.2022.
8:49
PROFIMEDIA
VOYO logo

U finalu završnog turnira košarkaške Eurolige u Beogradu, u subotu 21. svibnja, igrat će branitelj naslova Anadolu Efes i deseterostruki europski prvak Real Madrid. Obje polufinalne utakmice razriješene su doslovno u posljednjim sekundama. U prvom polufinalu Anadolu Efes je tricom Vasilija Micića u zadnjoj sekundi pobijedio Olympiakos sa 77-74, dok je Real nakon još jedne drame porazio Barcelonu s 86-83.

Image
oglasio se žižić /

Hrvatski košarkaš nakon teške ozljede: 'Sada sam bolje, vraćam se uskoro!'

Image
oglasio se žižić /

Hrvatski košarkaš nakon teške ozljede: 'Sada sam bolje, vraćam se uskoro!'

Barcelona je na otvaranju treće četvrtine imala +13 (47-34), no Real je okrenuo rezultat i u zadnju dionicu ušao sa +4 (60-56). U posljednjoj četvrtini Real je u nekoliko navrata imao sedam koševa prednosti, ali je Barca uspjela izjednačiti na 75-75. U posljednjim minutama gledali smo pravu dramu koja je otišla na Realovu stranu. Možda se i ključnim pokazao napadački skok Guerschona Yabuselea koji je 2.5 sekundi prije kraja uhvatio loptu nakon što je Sergio Llull promašio drugo slobodno bacanje. Yabusele je potom zabio jedno od dva slobodna bacanja za 86-83, a Barca u preostalom vremenu nije uspjela pogoditi tricu. Pokušao je Nikola Mirotić s centra, ali nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Reala najefikasniji su bili Yabusele s 18 koševa i osam skokova, Fabien Causeur s 18 koševa, te Llull s 15 koševa. Kod Barce najefikasniji su bili Nikola Mirotić s 26 koševa, 12 skokova i pet asistencija, te Nicolas Laprovittola sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalu, turski Anadolu Efes je tricom Vasilija Micića u zadnjoj sekundi pobijedio Olympiakos sa 77-74.

Olympiakos je bolje ušao u susret, Grci su poveli sedam razlike (12-5), no Efes se vratio okrenuvši rezultat u svoju prednost (18-14). Ipak, završnica prve četvrtine je otišla na grčku stranu i Olympiakos je prvi period dobio 21-18. U posljednjoj četvrtini gledali smo pravu dramu. Efes je minutu prije kraja poveo sa 74-70, no Olympiakos je 19 sekundi prije kraja uspio izjednačiti na 74-74. Pobjednika je odlučila Micićeva trica sa zvukom sirene za 77-74.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Shane Larkin s 21 košem i sedam asistencija, Elijah Bryant sa 16, te Micić s 15 koševa, devet asistencija i šest skokova. Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon nije igrao za Efes zbog ozljede koljena. Olympiakos su predvodili Shaquielle McKissic s 12, te Hassan Martin, Tyler Dorsey i Kostas Sloukas koji su postigli po 11 koševa.

Uoči početka beogradskog Final Foura, dodijeljene su nagrade za najbolje tijekom sezone. Za najkorisnijeg (MVP) igrača izabran je Nikola Mirotić iz Barcelone. Najbolji trener je Georgios Bartzokas (Olympiakos), najbolji strijelac je Vasilije Micić (Anadolu Efes), najbolji obrambeni igrač je Kyle Hines (A|X Armani Exchange Milan), dok je najbolji mladi igrač Rokas Jokubaitis (Barcelona).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo