DRAMA PRVACIMA / Spursi uzvratili udarac, novi poraz Bogdanovića

23.4.2015.
13:27
VOYO logo

Gosti iz Brooklyna bili su u igri za pobjedu sve do samoga kraja, kod rezultata 93:91 Deron Williams se 10-ak sekundi prije kraja izborio za otvoreni šut s pet metara kojim je mogao poravnati rezultat, ali je promašio i taj pokušaj, kao i pet od prethodnih šest u utakmici. Nakon Williamsova promašaja, Kyle Korver je pogodio oba slobodna bacanja kojima je odveo Hawkse do nedostižne prednosti.

Hawkse je do pobjede predvodio Paul Millsap sa 19 koševa, Kyle Korver je dodao 17, a Al Horford 14 uz 13 skokova. Kod Netsa je najbolji bio Jarrett Jack koji je ušao s klupe i ubacio 23 poena, a Brook Lopez je ubacio 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća i četvrta utakmica igrat će se u New Yorku, a Netsi moraju pobijediti kako bi ostali u igri za prolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici najzanimljivijeg para prvoga kruga prvaci San Antonio Spursi su kao gosti svladali Los Angeles Clipperse sa 111:107 nakon produžetka i tako poravnali omjer u pobjedama na 1-1. Gosti iz San Antonija su sredinom četvrte četvrtine imali 10 koševa prednosti (88:78), no domaći su ih uspjeli dostići i doći u pobjedničku poziciju.

Clippersi su poveli sa 94:92 i imali napad, ali 15 sekundi prije kraja Blake Griffin je izgubio loptu, a Patty Mills je u protunapadu izborio dva slobodna bacanja s kojima je sedam sekundi prije isteka vremena poravnao na 94:94.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju priliku za pobjedu Clippersa imao Chris Paul, no njegov šut s pet metara nije pronašao obruč. U produžetku su gosti kontrolirali rezultat, a posljednju priliku za povratak Clippersa propustio je J.J. Redick koji je 15 sekundi prije kraja produžetka promašio tricu za poravnanje na 104:104. U završnici dvoboja Mills je pogodio sva četiri slobodna bacanja kojima je zadržao vodstvo za važnu pobjedu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veteran Tim Duncan ponovno je bio na visini zadatka za Spurse sa 28 koševa i 11 skokova, Kawhi Leonard je dodao 23 uz devet skokova, a u junaka se prometnuo Mills koji je postigao 18 poena s tim da je prve ubacio 34 sekunde prije kraja treće četvrtine. Griffin je ostvario "triple-double" za Clipperse sa 29 ubačaja, 12 skokova i 11 asistencija, ali je izgubio ključnu loptu, Paul ga je pratio sa 21 pogotkom, 8 skokova i 7 asistencija, a DeAndre Jordan je postigao 20 poena i 15 skokova iako je promašio čak 11 od 17 slobodnih bacanja.

Memphis Grizzliesi su rutinski na svom terenu svladali ozljedama prorijeđene Portland Trail Blazerse sa 97:82 i stigli do prednosti od 2-0 u pobjedama. Mike Conley i Courtney Lee su sa po 18 koševa bili najefikasniji u ujednačenoj momčadi Grizzliesa, dok su LaMarcus Aldridge sa 24 pogotka i 14 skokova, te Damian Lillard sa 18 poena bili najbolji kod Blazersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo