DRAMA NAD DRAMAMA U PORTLANDU: / Trail Blazersi poveli nakon četiri produžetaka protiv Bucksa

Image
Foto: AFP

Portland i Denver su odigrali fantastičnu utakmicu koja je odlučena nakon četiri produžetaka

4.5.2019.
11:12
AFP
VOYO logo

Portland Trail Blazers i Denver Nuggetsi odigrali su fantastičnu utakmicu koja je na koncu razriješena tek nakon četiri produžetka. Portland je slavio 140-137 i poveo sa 2-1 u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.

Bila je to spektakularna utakmica koja je trajala tri i pol sata. Košarkaši su na koncu jedva stajali na nogama, a gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako je Nikola Jokić na parketu proveo 65 minuta što je treća najduža minutaža nakon što su Dalle Ellis i Xavier McDaniel 1989. na parketu proveli 69 i 68 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji i do sada jedini put utakmica sa četiri produžetka u doigravanju NBA lige odigrana je 1953. godine kada je Boston svladao Philadelphiju sa 111-105.

'Nikada nisam doživio nešto takvo'

"Bila je to luda utakmica, nikada nisam doživio nešto takvo," kazao je trener Trail Blazersa Terry Stotts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver je minutu i pol prije kraja regularnog dijela susreta imao pet razlike (100-95), no domaćin je serijom 7-0 okrenuo rezultat i 30 sekundi prije kraja stigao do vodstva 102-100. Will Barton je izjednačio, a domaćin je imao priliku riješiti susret i u 48 minuta, no Al-FarouqAminu je promašio šut za pobjedu.

U prvom produžetku šuta za pobjedu imao je Denver, ali je Jokić promašio tricu, pa je ostalo 109-109. U drugom produžetku ponovo je domaćin bio bliži slavlju, ali Damian Lillard pri rezultatu 118-118 nije bio precizan s vrha reketa. Niti u trećem produžetku nije bilo pobjednika. Kod rezultata 129-129, šut za pobjedu Denvera promašio je Jamal Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve smo ostavili na parketu'

Pitanje pobjednika je konačno razriješeno u četvrtom 'overtimeu'. Pri vodstvu Portlanda 138-136, Jokić je 5.6 sekundi prije kraja imao dva slobodna bacanja, no zabio je samo jedno za 138-137. Nuggetsi su brzo faulirali Setha Curryja koji je bio siguran sa linije bacanja za konačnih 140-137.

"Sve smo ostavili na parketu, ali nije bilo dovoljno. Cijeli treći i četvrti produžetak sam vikao Jokiću: Nisi umoran, nisi umoran. Igrao je 65 minuta, to je nečuveno," kazao je trener Nuggetsa Michael Malone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji je kod domaćina bio C.J. McCollum sa 41 košem i osam skokova, Damian Lillard je ubacio 28 poena uz šest skokova i osam asistencija, Enes Kanter je zabio 18 uz 15 skokova, a 'double-double' učinak upisao je i Moe Harkless sa 15 koševa i 10 skokova.

Jokić najbolji kod Nuggetsa

U redovima Nuggetsa, najraspoloženiji je bio Nikola Jokić sa fantastičnim triple-doubleom - 33 koša, 18 skokova i 14 asistencija, međutim u četiri produžetka je zabio samo tri koša. Jamal Murray je ubacio 34 poena uz devet skokova, a Will Barton 22 koša uz devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmora za Portland i Denver i nema previše jer je četvrta utakmica na programu po hrvatskom vremenu već u noći između nedjelje i ponedjeljka i to u Portlandu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo