DRAGIĆ I TEODOSIĆ ODUŠEVILI ASISTENCIJAMA: / Slovenski majstor i srpski rookie pokazali što znaju s loptom

Image
Foto: AFP

Dvije su utakmice odigrane u noći na ponedjeljak u pripremama košarkaša za početak NBA lige.

2.10.2017.
9:17
AFP
VOYO logo

U utakmicama kroz koje najbolji svjetski košarkaši hvataju dobru formu za ono što im slijedi kroz petnaestak dana kada započinje akcija u NBA ligi dozirana je minutaža najboljih pojedinaca momčadi, no čak i u njoj, vidljiva je kvaliteta kroz gotovo svaki njihov potez na parketu.

Među onima koji su nastupali u noći na ponedjeljak bio je i Goran Dragić, vođa slovenske reprezentacije koja je na nedavnom Europskom prvenstvu, na kojem je on sam proglašen najkorisnijim igračem turnira, osvojila zlatnu medalju. Dragić nosi dres Miami Heata i vodi napade te floridske momčadi, a da je vic i konkretnost u igri s Eura prenio i na parkete najjače košarkaške lige svijeta dokazuje i ovaj potez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je 31-godišnji Dragić, koji u NBA ligi igra od 2008., već udomaćen u američkim dvoranama, godinu dana mlađi srpski play Miloš Teodosić tek hvata prve minute ondje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju će rookie sezonu Teodosić, godinama dominantni razigravač u okvirima europske košarke, tek odigrati. Pokušat će Srbin popunit rupu u Clippersima nastalu odlaskom Chrisa Paula, a dok će to sa šuterske strane biti jako teško izvedivo, onaj dio s raspodjelom lopti suigračima za ubačaj ne bi trebao biti upitan. Imao je Teodosić 0-5 iz igre, od čega 0-3 za tri poena u utakmici protiv Raptorsa, ali i niz sjajnih dodavanja, među kojima i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo