DOPING U NBA-U: / Na testu pao Šarićev suigrač, prvi izbor na prošlogodišnjem draftu: 'Užasno sam razočaran, iznevjerio sam momčad'

Image
Foto: Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Bio je pozitivan na nedozvoljenu supstancu

25.10.2019.
10:32
Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia
VOYO logo

Centar Phoenix Sunsa Deandre Ayton, suigrač Darija Šarića, bio je pozitivan na doping zbog čega je suspendiran 25 utakmica bez plaće, objavila je NBA u četvrtak.

Ayton (21), prvi izbor na draftu 2018. godine, bio je pozitivan na zabranjeni dijuretik, dodaje vodstvo NBA. Suspenzija počinje teći od petka i utakmice Phoenixa protiv Denver Nuggetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nenamjerna greška'

Ayton koji je s Bahama, u svojoj prvoj sezoni u NBA je imao prosjek po utakmici od 16,3 koševa i 10,3 skokova, a u prvoj utakmici sezone protiv Sacramento Kingsa upisao je 18 koševa, deset skokova i četiri bloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se ispričati svojoj obitelji, cijelom klubu Phoenix Suns, suigračima, partnerima, navijačima i cijeloj Phoenix zajednici. To je bila nanamjerna greška i nažalost ja sam u svoje tijelo unio nešto za što sam bio potpuno nesvjestan o čemu se radi", navodi Ayton u svom priopćenju.

"Razumijem kakav utjecaj to ima na mnoge druge i zato iskreno žalim. Užasno sam razočaran jer sam iznevjerio momčad. Nastavit ću surađivati s NBPA kroz arbitraži u nadam se pozitivnom rezultatu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo