DONČIĆ ZADIVIO NBA LIGU: / Slovenski rookie oduševljava iz utakmice u utakmicu, a novom predstavom dobio je još kojeg navijača više

Image
Foto: AFP

Samo su četiri utakmice odigrane u NBA ligi u noći na srijedu

7.11.2018.
8:34
AFP
VOYO logo

Kad god košarkaši Dallas Mavericksa rezultatski 'kašljucaju', a niz od šest uzastopnih poraza reći će da je to bio slučaj i sada, uvijek se mogu razveseliti saznanjem da igraju protiv Washington Wizardsa koji su im već dulje vrijeme suparnik kojem se raduju. Isto je bilo i u noći na srijedu kada su Mavsi potvrdili pravilo pobjedom 119-100.

Dončić kao rutiner

Šesnaestu pobjedu u posljednjih sedamnaest sučeljavanja sa Wizardsima ostvarila je najjača košarkaška momčad iz Dallasa, a dodatan razlog za zadovoljstvo navijačima kluba pruža saznanje da Luka Dončić igra kao da u NBA ligi nastupa već dugo, a ne kao da mu je, što je i slučaj, ovo bila deseta utakmica među košarkaškom elitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 23 poena i šest skokova predvodio je Dončić do pobjede momčad koja sve više postaje njegova, pogađao trice na isteku vremena, 'lobao' obranu za sjajne alley-oopove, probijao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prosjekom od 19,4 poena, čemu dodaje i 6,6 skokova i 4,6 asistencija po večeri, Dončić je na dobrom putu da postane tek treći novak u ligi koji će sezone zaključiti s više od 20 poena u prosjeku. Donovan Mitchell i Joel Embiid jedini su od sezone 2011/12 kojima je to polazilo za rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima poraženog tima John Wall je ubacio 24 i podijelio deset asistencija, što je bio i najbolji pojedinačni učinak nekog od igrača na ovoj utakmici.

McCollum prejak za Buckse

Najjača utakmica večeri odigrana je između Portland Trail Blazersa i Milwaukee Bucksa, a slavio je domaćin 118-103 i pritom Bucksima nanio tek drugi poraz u desetoj utakmici sezone. Nisu ga mogli spriječiti niti raspoloženi Giannis Antetokounmpo (23 koša, devet skokova, šest asistencija), Brook Lopez (22, trica 6-10) i Khris Middleton (22 poena, osam skokova, šest asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni ostali su u debeloj sjeni nezaustavljivog CJ McColluma koji je rešetao obruč gostiju sa svih pozicija. Zaustavio se na 40 poena (šut 17-26) kojima je dodao pet pod obručima uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 113-102 Dallas Mavericks - Washington Wizards 119-100 Phoenix Suns - Brooklyn Nets 82-104 Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 118-103

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo