davis završio sezonu zbog ozljede / Doktor košarke Dirk Nowitzki ubacio 40 koševa za pobjedu Dallasa u produžetku

Image
Foto: AP Images

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ponovno je većinu vremena proveo na klupi, a za nešto manje od pet i pol minuta u igri uputio je i pogodio jedan šut za dvicu te jednom asistirao

21.3.2016.
12:09
AP Images
VOYO logo

Dirk Nowitzki je u noći s nedjelje na ponedjeljak 20. put u karijeri ubacio 40 ili više koševa na NBA utakmici te bio ključna figura produžetka u kojem je Dallas nadigrao Portland i došao do važne 132-120 pobjede u borbi za mjestom u doigravanju. 

Nakon što je najbolji igrač Portlanda Damian Lillard promašio tricu za pobjedu u regularnom dijelu utakmice, Mavericksi su dodatnih pet minuta otvorili serijom 11-0 koju je tricom započeo Deron Williams, a nastavio je s osam uzastopnih koševa 37-godišnji njemački veteran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada ne smijete podcijeniti igračku veličinu, bez obzira na godine", komentirao je predstavu Nowitzkog njegov trener Rick Carlisle.

Nowtzki je osim 40 koševa imao i osam skokova te četiri asistencije, a glavnog je pomagača imao u razigravaču Deronu Williamsu koji je ubacio 31 koš te podijelio 16 asistencija, što mu je najbolji učinak u dresu Dallas u koji je stigao iz Brooklyna. Lillard je s 26 koševa i osam asistencija predvodio Portland koji sada ima samo jednu pobjedu više, ali i utakmicu više od Dallasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za doigravanje, za pozicije od šestog do osmog mjesta, nalaze se četiri momčadi s gotovo identičnim učinkom: Portland (36-35) je u minimalnoj prednosti ispred Dallasa (35-35) i Houstona (35-35), a pobjedom u Milwaukeeju 94-85 pridružila im se i Utah (34-36). Jedna će od spomenutih momčadi ostati izvan kruga osam momčadi koje će krenuti u borbu za naslov NBA prvaka.

Na Istoku je konkurencija još žešća, jer se za sedmo i osmo mjesto ravnopravno bore četiri momčadi: Indiana (36-33), Chicago (35-33), Detroit (36-34) i Washington (34-35). Jednako izjednačena je i borba od trećeg do šestog mjesta, u kojoj su Atlanta (41-29), Miami (40-29), Boston (40-30) i Charlotte (39-30). Na vrhu su odmakli Cleveland (49-20) i Toronto (48-21) koji vode borbu za startnu jedinicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptorsi su za 48. pobjedu u sezoni pred svojim navijačima svladali Orlando sa 105-100, a najveći doprinos dali su DeMar DeRozan s 25 koševa i Argentinac Luis Scola s 20 poena i osam skokova. Kyle Lowry je ubacio 18 koševa uz sedam asistencija i pet skokova. Goste s Floride su sa po 21 košem predvodili Evan Fournier i Victor Oladipo.

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ponovno je većinu vremena proveo na klupi, a za nešto manje od pet i pol minuta u igri uputio je i pogodio jedan šut za dvicu te jednom asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis zbog ozljede koljena završio sezonu, upitan nastup na OI

New Orleans Pelicansi su ostvarili vrijednu domaću pobjedu 109-105 protiv LA Clippersa. No, glavna vijest iz New Orleansa bila je ona o prijevremenom završetku sezone za najveću zvijezdu Pelicansa Anthonyja Davisa. Krilni centar će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi riješio probleme s ozlijeđenim koljenom, ali i ozljedom ramena koju vuče već duže vrijeme. Osim što će New Orleans ostati bez svog najboljeg igrača, spomenuti zahvati mogli bi Davisa spriječiti i u nastupu za reprezentaciju SAD-a na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru.

Tijekom ove sezone Davis je imao problema s ozljedom ramena, no unatoč tomu je odigrao 61 utakmicu i prosječno postizao 24.3 koša uz 10.3 skokova i 2-1 blokadu. Ipak, Pelicansi su s omjerom pobjeda i poraza 26-43 praktički ispali iz borbe za plasman u doigravanje, pa je odluka o tome da Davis nakon nove ozljede ranije zaključi sezonu potpuno logična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Anthony je pametan dečko i zna da je najbolje rješenje otkloniti sve zdravstvene probleme do sljedećeg trening-kampa do kojega ima sedam mjeseci", rekao je trener Pelicansa Alvin Gentry.

Na pitanje hoće li ozljeda koljena spriječiti Davisa u tome da nastupi na svojim drugim OI, prije četiri je godine bio članom američke reprezentacije koja je osvojila zlato u Londonu, Gentry je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, ali da se bavim okladama, tada bih stavio novac na to da neće igrati u Riju".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo