DOBRA VIJEST I PRIJE OGLEDA SA ŠPANJOLCIMA: / Hrvatska ne može biti lošija od drugog mjesta

Image
Foto: AFP

U susretu četvrtog kola C skupine EuroBasketa košarkaši Crne Gore su u Cluju bez problema pobijedili Češku s 88-75.

5.9.2017.
16:37
AFP
VOYO logo

Crnogorskom pobjedom hrvatska reprezentacija je osigurala najmanje drugo mjesto u skupini uoči posljednja dva nastupa. U slučaju današnje pobjede protiv Španjolske hrvatski košarkaši bi osvojili 'jedinicu', dok ih poraz gura na drugo mjesto bez obzira na ishod zadnjeg kola protiv Češke.

Slovenci i dalje maksimalni

Crna Gora je nakon prve četvrtine imala sedam koševa viška, na poluvremenu +15, a na koncu treće četvrtine +24 koša. U posljednjoj dionici Češka je uspjela tek ublažiti poraz. Crnu Goru su do druge pobjede predvodili Nikola Vučević sa 17 koševa i 14 skokova, te Nikola Ivanović sa 17 koševa, dok su kod Čeha najefikasniji bili Patrik Auda sa 14 i Tomaš Satoransky s 13 koševa i 11 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D s kojom se križa hrvatska skupina Latvija je deklasirala dosad neporaženu Rusiju s 84-69 i tako zakomplicirala stanje na ljestvici. Izgledno je da bi se na kraju mogao zatvoriti krug s tri reprezentacije u kojem bi Rusi na kraju bili treći i samim time suparnici Hrvatskoj ako naši košarkaši izgube od Španjolske. Latviju je s 22 koša i šest skokova predvodio Janis Timma, dok je kod Rusa s 21 poenom najefikasniji bio Aleksej Šved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski košarkaši ostali su neporaženi i nakon svog četvrtog nastupa u skupini A, oni su u Helsinkiju očekivano lako svladali Island sa 102-75. Sloveniju je do nove pobjede predvodio Goran Dragić s 21 košem, dok je Martin Hermannsson ubacio 18 poena za Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo