HEJA, HEJA / Dino Repeša nastavlja misiju spasa Vukova: 'Ovo je daljnji iskorak za mene, vjerujem da će krenuti na bolje...'

Image

Cibona se nalazi u velikim problemima, a sin Jasmina Repeše, Dino, nije mogao odbiti poziv Cibone. Vjeruje u uspjeh i spas voljenog kluba, a u 32. godini života već ima veliko iskustvo treniranja u europskim klubovima.

1.2.2024.
20:55
VOYO logo

Iako klub nije u najboljem stanju, još uvijek postoje oni koji ne pitaju dvaput kada dođe poziv Cibone. Jedan od njih je i Dino Repeša, sin slavnog Jasmina Repeše, koji sa svega 31 godinom nastavlja misiju spasa Vukova. Kako diše nakon prvih mjesec i pol podno tornja provjerio je Boris Jovičić.

Image
IVANA UJEVIĆ ZA NET.HR /

Reprezentativka je u dva sporta, a o kultnom klubu otkriva: 'Nisu onakvi kakvim se predstavljaju...'

Image
IVANA UJEVIĆ ZA NET.HR /

Reprezentativka je u dva sporta, a o kultnom klubu otkriva: 'Nisu onakvi kakvim se predstavljaju...'

Prenijela se ljubav prema Ciboni s oca na sina, pa jednom kada je došao poziv. I ishod je bio jasan: ''Iskreno, razmislio sam jedno dva dana. To je bio još jedan daljnji iskorak za mene i unatoč nekim problemima koje imamo momentalno, vjerujem da će doći da će sve to završiti kako treba i da će stvari nabolje.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repeša je s 31 godinom trenerski veteran. Već s 20 godina radio je s mlađim uzrastima Unicaje, a 2021. Bio je trener godine u Češkoj. Je li mu ovo najteži posao? Da, zbog emocija i vjere da bivši prvak Europe ipak ima budućnost:

''Pa i jedno i drugo. Izazov je sigurno, ali opet da se bojim istoga ne bih ne bi danas bio ovdje s vama. Što se tiče emocija, od malih nogu sam pratio i oca koji je počeo karijeru kasnije napravio inozemnu karijeru tako da, eto, nadam se da će i moja karijera ići istim putem.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu mu pomaže kapetan Krešimir Radovčić. U bizarnoj situaciji zabrane registracije igrača za Prvenstvo Hrvatske Radovčić je vodio momčad kao trener-igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sigurno da je neobična situacija da u prvenstvu domaćem igrate s pet igrača i da ti pet igrača nose 12-13 pobjeda s tempom koji imamo i koji nam je zadan. Nije lako, ali mislim da je ta petorka koja je na terenu jedna od najiskusnijih u domaćem prvenstvu, a ima i dečki imaju godina i godina ABA lige.

Cibona živi na neobjašnjivom entuzijazmu košarkaša kojima su ideali kao u neka romantična vremena, odnosno za njih klub ne smije nestati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svaki momak ima svoje kvalitete, kako ljudske, tako i igračke, ali sigurno mora imati još nešto za nositi ovaj klub. Ovdje treba određena doza ludosti za sve ovo. Kako god završilo, oni su stvarno za mene heroji iz razloga što im nije lako u ovim uvjetima biti svakodnevno motiviran i voljan za radom i uspjehom. Međutim, ja sam rekao prvi dan kada sam došao. Ako netko ima problema sa situacijom koja je, može sutra otići'', zaključio je Repeša.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo