Sramota hrvatskog sporta: Evo što smo čekali pola godine

Odluku o hrvatskom izborniku donijela je na kraju Unicaja.

21.5.2013.
11:41
VOYO logo

U ponedjeljak navečer, dan nakon što je Unicaja ostala bez mjesta u doigravanju španjolskog prvenstva, sastao se upravni odbor kluba iz Malage i odlučio da je najbolje raskinuti suradnju s hrvatskim stručnjakom. Iako je Repeša imao simpatizere unutar kluba i igrača, navijači su prevagnuli na stranu otkaza, jer su bili izrazito frustrirani ostvarenim rezultatima ove sezone, a neulazak u doigravanje je bila kap koja je prelila čašu.

Unicaja je sezonu u prvenstvu završila na devetom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 18-16. Isti omjer imao je i Blusens Monbus, koji je u doigravanje ušao zbog boljih međusobnih ogleda ove sezone s Unicajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unicaja se već bacila na traženje novog trenera, a prema prvim informacijama glavni kandidati za Repešina nasljednika su Joan Plaza (Žalgiris), Fotios Katsikaris (Bilbao Basket) i Duško Ivanović (bez posla).

Na kraju, žalosno je što su odgovorni u Hrvatskom košarkaškom savezu dozvolili da o sudbini reprezentacije odlučuje netko drugi. Gledajući unazad, sve ove mjesece dok smo čekali odluku Unicaje, možemo samo konstatirati da je Hrvatska s ovakvim vodstvom Saveza već unaprijed minusu, na koje kod natjecanje da krene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo