DOBAR POČETAK / Dario Šarić uspješno debitirao za Oklahomu. Ostala tek 4 NBA kluba za koja nikad nije nastupio Hrvat

Image
16.2.2023.
11:07
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić za svoju je novu NBA momčad Oklahoma City Thunder debitirao sa 12 koševa i 5 skokova u uvjerljivoj 133-96 domaćoj pobjedi protiv Houston Rocketsa.

Šarić, koji je prije šest dana stigao u Oklahomu iz Phoenix Sunsa, ušao je s klupe te je za 14:11 minuta provedenih na parketu pogodio sva tri šuta za dva, sva tri slobodna bacanja te jedan od tri pokušaja za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder blizu play offa

Domaći Thunder, koji se bori za plasman u posezonu, uraganski je krenuo protiv slabašnih Rocketsa, koji imaju najlošiji omjer pobjeda i poraza u čitavoj ligi. Već u prvoj četvrtini bilo je 20 razlike za domaće, a krajem treće dionice prednost je narasla i do najvećih 42 razlike. Najefikasniji kod Thundera bili su Shai Gilgeous-Alexander sa 29 i Luguentz Dort sa 15 koševa, dok su bolji od ostalih kod Rocketsa bili Jabari Smith sa 15 i Jalen Green sa 14 ubačaja.

S omjerom pobjeda i poraza 28-29 Thunder je trenutačno 10. sastav Zapadne konferencije, odnosno drži posljednje mjesto koje vodi u "play-in", dok su Rocketsi sa 13-45 na dnu Zapada i čitave lige, tik iza San Antonio Spursa koji su na 14-45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv detalj je da je Dario Šarić prvi Hrvat koji je nastupio za Oklahomu te su tako ostala samo četiri aktivna NBA kluba za koji nikad nisu zaigrali igrači iz Lijepe naše. Riječ je Miami Heatu, New Orleans Pelicansima, Charlote Hornetsima i Denver Nuggetsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo