'Ovo je rekord, Hrvatska već godinama nije tako nešto napravila!'

Hrvatska je napokon odigrala maestralno na Eurobasketu.

12.9.2013.
18:44
VOYO logo

Sada možemo reći da je to - to. Hrvatska se potpuno oporavila nakon šokantnog poraza od Španjolaca, pobijedili smo vrlo neugodne Fince s 25 koševa razlike, igrali smo maestralno, a momčad je dobila onu jednu komponentu koja je dosad uvijek nedostajala za najviše vrhunske rezultate kakve smo imali nekada. Vraćamo se tamo gdje nam je mjesto.

Kvalitetu smo uvijek imali, igru smo sada pronašli kao i prvu petorku koja jako dobro funkcionira, a srušili smo, koliko čujem i rekord od pet pobjeda zaredom na velikom natjecanju. Gledajući sa strane, čini mi se da je najbitnija stvar što mi pobjeđujemo na fantastično jaku obranu i na kontrolu skoka. Fince smo, primjerice, uvjerljivo nadskakali. Postotak šuta govori da sada imamo i veliko samopouzdanje i mislim da je ovo bila izvrsna priprema za najbitniju utakmicu protiv Italije, koja do sada nije izgubila nijednu utakmicu na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali upravo ta obrana je ključ. To je ona garancija koju mi imamo. Svaka momčad koja ima stabilnu i dovoljno agresivnu obranu koja ne pada u ključnim trenucima je na dobrom putu da napravi nešto veliko.

Posebno veseli što smo popravili napad, dečki su napokon počeli pogađati, dobili su vjetar u leđa, i svaku utakmicu se dižemo. Dobili smo Rudeža, koji konstantno ima taj visoki postotak šuta za tri poena, Bogdanović se još uvijek traži u tom šuterskom dijelu, ali to se toliko i ne osjeti jer baš svaki pojedinac zna svoju ulogu. Ja vjerujem da ćemo protiv Italije biti još bolji, premda je to vrlo ozbiljna reprezentacija s tradicijom, puno ozbiljnija od Finske. Talijani imaju Marca Belinellija koji igra za San Antonio Spurse, imaju još nekolicinu odličnih igrača, nemaju klasičnog centra, igraju dosta brzo, imaju sjajnu obranu i mislim da će Italija zapravo biti pravi test za nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je što hrvatska opet živi košarku, i ako pobijedimo Italiju, koju ponavljam, nitko na prvenstvu još nije savladao, to će nam biti dokaz da možemo igrati s najjačima. Najbitnije je da sada sami možemo kreirati svoju sudbinu u našoj skupini.

Jako je bitno da ova reprezentacija napravi što više, da ostvari što bolji rezultat na Eurobasketu. Kvalificirati se na šesto mjesto koje vodi na Svjetsko prvensztvo je sjajna stvar, ali kada bi osvojili neku od medalja, to bi bio apsolutni vjetar u leđa hrvatskoj košarci. Dečkima zato poručujem: 'Ne smijemo se nikoga plašiti!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo