DALLAS PREGAZIO JAKE CLIPPERSE KAD JE FANTASTIČNI REKORDER DONČIĆ BIO IZVAN IGRE: / Luka u sasvim novoj ulozi; 'Bilo mi je teško'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Dallas izjednačio protiv Clippersa na 1:1 u seriji

20.8.2020.
7:51
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Fantastični slovenski košarkaš Luka Dončić jutros po hrvatskom vremenu ostvario je svoju prvu pobjedu u doigravanju u NBA karijeri i to protiv TOP contendera LA Clippersa Kawhija Leonarda i Ivice Zupca, ali ne baš onako kao što je to očekivao. OVDJE pogledajte najzanimljivije trenutke dvoboja.

Image
UTAH IZJEDNAČIO PROTIV JOKIĆEVIH NUGGETSA U PLAYOFF SERIJI: /

Donovan Mitchell ponovno briljirao; Imao je veliku treću četvrtinu

Image
UTAH IZJEDNAČIO PROTIV JOKIĆEVIH NUGGETSA U PLAYOFF SERIJI: /

Donovan Mitchell ponovno briljirao; Imao je veliku treću četvrtinu

'Ovo je način na koji moramo dobivati utakmice'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da je vodio Dallas na parketu, pomagao je i bodrio svoje suigrače s klupe u trenucima kad su povukli i prelomili utakmicu. Dončić je zabio 28 poena uz 7 asistencija i 8 skokova, a Dallas je dobio utakmicu 127:114 i tako izjednačio u seriji na 1:1 na Zapadu u Orlandu "pod balonom".

"Ovo je način na koji moramo dobivati utakmice. Moramo imati širinu", kazao je trener Dallasa Rick Carlisle, prenosi njegove riječi NBA Yahoo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije noći nakon što je postigao 42 poena u svom rekordnom debiju s najviše koševa u postsezonskoj povijesti NBA lige, Dončić je u drugom poluvremenu igrao samo devet minuta zbog problema s osobnim pogreškama. Slovenac je napravio svoj četvrti prekršaj manje od minute prije kraja treće četvrtine, upirući prstom prema klupi Dallasa da ne želi izaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško mi je bilo biti na klupi. Želim pomoći svojoj momčadi, ali...'

Ostao je još malo na parketu, a kada je izašao pred kraj tog perioda, Dallas je počeo igrati jaku košarku. Napravili su seriju 14-4 i došli do vodstva 98:85 na ulasku u posljednju četvrtinu.

I čak i nakon što je Dončić napravio svoj peti prekršaj manje od minute prije kraja treće četvrtine, Mavsi su otišli na +18 u posljednjih 12 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić je kazao da, kad se vratio na klupu, je bio frustriran oko 15 sekundi, a zatim je počeo bodriti svoje suigrače. Bila je to sasvim nova uloga za njega...

"Teško mi je bilo biti na klupi. Želim pomoći svojoj momčadi, ali ipak smo pobijedili u utakmici'', izjavio je Dončić koji je postavio novi NBA rekord. Sa 70 koševa postao je najbolji strijelac u povijesti lige u prve dvije utakmice play-offa i srušio rekord velikog Kareema Abdul-Jabbara...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litavac Kristaps Porzingis (nakon utakmice je dodan na listu ozlijeđenih igrača zbog problema s koljenom) zabio je 23 poena za Maverickse, dok je Boban Marjanović ubacio 13 uz 9 skokova, Tim Hardaway Jr, 17, Trey Burke 16, Seth Curry 15 poena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dallas je pobijedio Clipperse prvi put u pet susreta ove sezone i ostvarili prvu pobjedu u doigravanju od 2016. godine.

Double-double sjajnog Leonarda

Kawhi Leonard imao je 35 poena i 10 skokova za društvo iz Kalifornije, ali Paul George imao je loše izdanje za drugoplasirane na Zapadu Clipperse, koji su igrali bez startnog playja Patricka Beverleyja zbog ozljede. George je zabio 14 uz loš šut iz igre 4 od 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče hrvatskog košarkaša Ivice Zupca, on je startao u petorci Clippersa i ostvario slabi učinak od 3 poena i 4 skoka. U posljednjoj četvrtini uopće nije ulazio u igru. Nije ozlijeđen niti je imao problema s prekršajima, jednostavno trener Doc Rivers veću minutažu je dao Montrezlu Harrellu i pogriješio, jer su u tim trenucima Mavericksi dizali prednost, posebno dok je visoki Marjanović uništavao više od 20 cm nižeg pričuvnog centra Clippersa. Utakmica broj tri je u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo