Hrvatska je na trenutke igrala fantastično

'Osmjeh je na licu, to je najbitnije i opet je bilo lakše doći do pobjede. Točno se vidi da dobivamo na samopouzdanju u igri, ali naši problemi ostaju slični', ZA SPORTSKI.

8.9.2013.
15:48
VOYO logo

Imamo karakteristike nestabilnih momčadi koje mogu dobiti svakoga, ali isto tako i izgubiti. Svidjelo mi se kako smo otvorili utakmicu protiv Poljske, prepuno energije i brzine. To je nešto užasno teško zadržati kroz cijelu utakmicu, samo momčadi s 12 vrhunski spremljenih i atletskih igrača to mogu napraviti. S druge strane opet je bilo perioda kad smo stali, ali bez obzira na povratak Poljaka mi smo držali sve u svojim rukama. Jako bitno je da smo dobili, da smo u boljem samopouzdanju pred kraj natjecanja u skupini i da možemo očekivati jednu od dvije preostale utakmice.

Na kraju su Poljaci imali nevjerojatnu šansu da nas potpuno potope, ona tri četiri otvorena šuta u zadnjoj minuti, ali da smo izgubili bilo bi nezasluženo. Fenomenalno smo odigrali tih prvih 10 minuta, vjerujem da imamo dobar potencijal i da ćemo se stabilizirati. Vidjelo se da igrači lakše igraju, teret velikih očekivanja je pao i strah od kritike javnosti. Bez obzira na sve greške ovo je bila naša najbolja utakmica. Ja sam uvijek na strani igrača, koliko god da kritika ima, mi prebrzo sudimo svima, ne samo u sportu. Navijači su isto bili odlični, bili su vrlo glasni i pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Slovenija koja igra iznimno brzo, momčad je bazirana na trcanju, na Dragiču koji voli otvoreni teren, imaju publiku na svojoj strani. Bit će iznimno teško. Ja nikad ne znam kako će Hrvatska reagirati jer ostaje osjećaj da smo ranjivi, da smo nestabilni. Moramo veću borbu boriti sa sobom nego s protivnikom.

Od ostalih reprezentacija, velika su iznenađenja u drugim grupama, Finska kao autsajder dobro igra, Italija i Grčka dominiraju. Francuzi nakon kiksa na startu mogu jako visoko, Litva je odlična, Latvija godinama se diže, užitak je pratiti ovaj Eurobasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo