ČUDESNI LUKA DONČIĆ RUŠI SVE REKORDE: / Niti Jordan nije radio takve stvari u njegovim godinama; Ovo zvuči i izgleda - nestvarno!

Image
Foto: Profimedia

'Luka Dončić u ovoj je utakmici postavio rekord na rekord'

29.12.2019.
11:29
Profimedia
VOYO logo

Slovenski Wunderkind, 20-godišnji Luka Dončić, u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu ostvario je deveti "triple-double" sezone. Dončić je sa 31 košem (šut 8/16 iz igre, 5/8 za tricu, slobodna bacanja 10/10), 15 asistencija i 12 skokova (dodao je i dvije ukradene lopte) predvodio svoje Dallas u Chase Centru, koji je pobijedio Golden State na njihovom terenu sa 141:121. Njegovu briljantnu predstavu možete vidjeti - OVDJE.

Image
DARIO ŠARIĆ ODIGRAO NAJGORU UTAKMICU NBA KARIJERE: /

Za 21 minutu na parketu u potpunosti se osramotio

Image
DARIO ŠARIĆ ODIGRAO NAJGORU UTAKMICU NBA KARIJERE: /

Za 21 minutu na parketu u potpunosti se osramotio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna briljantna partija Dončića

Bila je to još jedna briljantna partija Dončića kojom je pokazao da mu je samo nebo granica. Dončić je, dakle, za samo pola sata u igri ostvario triple-double učinak, deveti od početka sezone i već 17. u NBA karijeri koja traje niti jednu i pol sezonu. Time je trostruko ušao u povijest najjače košarkaške lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekord na rekord

S obzirom na to da je ovaj podvig ostvario sa samo 20 godina, postao je, prema službenoj statistici NBA lige, najmlađi igrač otkako se igra NBA koji je u sezoni imao više od jedne utakmice s 30 koševa i 15 asistencija i to tako da je srušio rekord najvećeg ikad Michaela Jordana iz sezone 1984./1985. Jordan je to ostvario kada je imao 21 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, postao je i prvi košarkaš u NBA-u koji ima više od jednog triple-double učinka s 30 koševa i za 30 ili manje minuta u igri, javlja Mavs PR putem svog Twitter profila.

Konačno, Dončić je pored fascinantnog niza osobnih rekorda dao veliki doprinos i rušenju jednog klupskog, te postavljanju novog. Naime, s pet trica protiv Warriorsa pomogao je Luka da Mavsi pogode 24 pokušaja iz daljine, što je najbolji dalekometni učinak u povijesti franšize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći uzastopni triple-double učinak protiv Warriorsa

"Luka Dončić u ovoj je utakmici postavio rekord na rekord. Bio mu je ovo i treći uzastopni triple-double učinak protiv Warriorsa. Puno brojeva i rekorda, da, Luka Dončić zaista je tako dobar. Treći je u NBA ligi s prosjekom od 29,1 poena po utakmici. Njegovi limiti su neograničeni. Njegov šut iz koraka unazad je prljavo dobar. Njegova igra je iznad njegovih godina. Pa radi se o mladiću koji još nema niti godina za legalno naručivanje alkohola u SAD-u, a već ima 17 triple-doublea. To je suludo", zaključak je Yahoo NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati utakmica u NBA ligi odigranih 28. prosinca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 121:141 Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 119:110 Boston Celtics – Toronto Raptors 97:113 New Orleans Pelicans – Indiana Pacers 120:98 Miami Heat – Philadelphia 76ers 117:116 (produžetak) Washington Wizards – New York Knicks 100:107 Chicago Bulls – Atlanta Hawks 116:81 Houston Rockets – Brooklyn Nets 108:98 Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 88:94 Milwaukee Bucks – Orlando Magic 111:100 San Antonio Spurs – Detroit Pistons 136:109 Sacramento Kings – Phoenix Suns 110:112 Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 120:128 LA Clippers – Utah Jazz 107:120


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo