'fear the beard' / Čudesni Harden oborio vlastiti rekord: Bogdanović solidan u velikoj pobjedi Pacersa

Image
Foto: AP Images

James Harden zabio je u pobjedni nad Knicksima 61 koš i tako oborio vlastiti rekord

24.1.2019.
9:16
AP Images
VOYO logo

Prošlosezonski MVP NBA lige James Harden sinoć je odigrao još jednu čudesnu utakmicu u dresu Rocketsa.

Njegovi Houston Rocketsi slavili su na gostovanju kod New York Knicksa 114:110, a Harden je postigao 61 koš pridodavši tomu 15 skokova. Harden ko Harden, ispucao je gotovo pola ukupnih šuteva svoje momčadi. Iz polja je gađao 17/38, a s linije za tri poena 5/20, ali 'brada' je ipak uspio skinuti svoj prošlogodišnji rekord i popraviti ga za jedan koš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednih pet utakmica njegov prosjek koševa je 52.2 koša, a u pet utakmica ove sezone zabio je 50 ili više koševa. Harden čini se, gura prema još jednoj tituli MVP-ja najjače košarkaške lige svijeta. 

Kod Rocketsa je Eric Gordon zabio 20 koševa, dok je centar Kenneth Faried u drugoj utakmici za svoju novu momčad skupio 11 koševa i osam skokova. U redovima Knicksa vrijedi izdvojiti Alonza Triera s koji je protiv Rocketsa zabio 31 koš i upisao 10 skokova. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pobjeda Pacersa

Indiana Pacersi upisali su svoju treću uzastopnu pobjedu, prekinuvši ujedno niz od tri pobjede u nizu druge momčadi Istočne konferencije Toronto Raptorsa.

Pacersi su već u prvoj četvrtini ostvarili solidnu zalihu od devet koševa prednosti i do same završnice su imali utakmicu pod kontrolom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nije sve išlo tako glatko. U posljednjoj dionici susreta Rocketsi su postupno smanjivali prednost, a Serge Ibaka je četiri minute prije kraja smanjio prednost domaće momčadi na samo jedan koš prednosti (98:97). 

Kod rezultata 105:101 Danny Green pogađa tricu i još jednom približava Raptorse na koš zaostatka (105:104), no utakmicu je riješio Thaddeus Young, koji je osam sekundi prije kraja pogodio za 107:104 i utakmica je bila riješena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč vrijednoj pobjedi, u Indianapolisu su ostali itekako zabrinuti nakon utakmice. Jedan od najboljih igrača njihove momčadi Victor Oladipo ozlijedio se u prvom poluvremenu, a iz kluba su tek poručili kako sumnjaju na ozbiljniju ozljedu. Detalji će biti poznati danas tijekom dana. 

"Ozljeda je ozbiljna, a više ćemo znati nakon magnetske rezonancije. Nećemo nagađati, situacija je jako teška. On je taj koji nas je uvijek pokušavao podići, sada ćemo mi njega", poručio je trener Pacersa Nate McMillan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, eventualni izostanak Oladipa do kraja sezone bio bi velik udarac za ambicije Pacersa. U playoff će ući, no teško da ondje mogu računati na velike stvari bez čovjeka koji, kad je raspoložen, može utrpati preko 40 koševa, što je pokazao u više navrata. 

23 poena i 15 skokova upisao je Thaddeus Young, 17 poena i osam asistencija imao je Darren Collison, a Bojan Bogdanović je za 34 minute ubacio 16 poena (3/8 za dva, 2/3 trica, 4/5 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serge Ibaka kod gostiju je upisa 23 poena i 11 skokova, a Kyle Lowry dodao je 20 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Boston sve bolji

Boston Celticsi nastavili su sa svojim blještavim izvedbama - sinoć su u TD Gardenu pali Cleveland Cavaliersi, a momčadi Brada Stevensa bila je to peta uzastopna pobjeda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vrlo nestabilnog prvog dijela sezone, čini se kako prva momčad Istoka iz prošle sezone polako dolazi k sebi i počinje pokazivati svoj puni potencijal. 

Da im je forma u uzlaznoj putanji, pokazuje i raznovrsnost njihova napadačkog arsenala. Rozier je zabio 26, Brown 23, Hayward 18, a Tatum 15. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Clevelanda se ponovno istaknuo sve bolji Ante Žižić. Hrvatski centar igrao je 32 minute tijekom kojih je skupio 19 koševa i osam skokova. Bolji strijelac od njega bio je tek Cedi Osman s 25 koševa. 

Celticsi su s omjerom 30:18 još uvijek na petom mjestu Istoka, ali sve bliže za vodećom četvorkom. Četvrtoplasirana Philadelphia ima omjer 32:17, a treća Indiana 32:15. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti pobjedu Utaha nad Denverom (114:108) te gustu pobjedu Philadelphije protiv San Antonio Spursa (122:120).

NBA:
Indiana Pacers - Toronto Raptors         110:106
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers    123:103
Brooklyn Nets - Orlando Magic              114:110
Miami Heat - Los Angeles Clippers         99:111
New York Knicks - Houston Rockets     110:114
Chicago Bulls - Atlanta Hawks               101:121
Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets   107:118
New Orleans Pelicans - Detroit Pistons   94:98
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 122:120
Utah Jazz - Denver Nuggets                   114:108

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo