“Čović je stručnjak, a šampion će biti Partizan”

Trener crno-belih optužio je Nebojšu Čovića da vrši pritisak na sudije

11.6.2013.
15:34
VOYO logo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će njegova ekipa osvojiti titulu prvaka Srbije, i optužio prvog čoveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića da konstantno vrši pritisak na sudije.

- Čović se neprekidno meša u suđenje, a dan uoči treće utakmice finala imao je konferenciju na kojoj je pričao samo o tome. Svakom novom konferencijom, koje su vrlo česte, Čović pokazuje kakav je stručnjak. On poznaje sport, politiku, ekonomiju, genetiku, a čak je i stručnajk za lepotu - pravi je esteta - rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir" uoči četvrte utakmice finalne serije plej ofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sada barem znam kome da se obratim kada je u pitanju genetika. To je fašizam - dodao je Vujošević

Trener Partizana priznao je da je po završetku jučerašnje utakmice opsovao sudiju Jevtovića, ali je negirao da mu je pretio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

foto: Novosti/ D. Babović - Tačno je da sam ga opsovao, ali mu nisam rekao da neće živ izaći iz hale. Ponoviću - sudije nisu rešile jučerašnju utakmicu, ali nisam zadovoljan deljenjem pravde u poslednjoj četvrtini - rekao je trener crno-belih.

On je optužio Čovića da je konferencijom uoči trećeg meča na kojoj je najavio krađu na štetu Zvezde, izvršio pritisak upravo na Jevtovića i na taj način uticao na suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Teško je pobediti bilo koju ekipu tri puta zaredom. Ipak, siguran sam u konačan uspeh svog tima, verujem da bismo već sutra mogli da slavimo, a nismo slabiji od rivala. Još uvek smo u prednosti. Sutra moramo da imamo drugačiju energiju i agresivnost u odnosu na prethodni meč, takođe moramo da pokažemo i veću želju i da se grčevito borimo za pobedu - rekao je Vujošević.

On je rekao da u mečevima finalne serije nema favorita i podsetio da Zvezda ima dobar tim i da za razliku od crno-belih ima rešenu finansijsku situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Partizana istakao je da je svima - igračima, trenerima i sudijama, teško da rade svoj posao u fianlnoj seriji u trenutnim uslovima.

- Rešenje za ovu situaciju u našoj košarci sigurno nije to što Čović planira da postane predsedmnik KŠ i da onda domaću ligu vrati pod okrilje Saveza - naveo je Vujošević, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ponovio da je sukob dva kluba počeo intervjuom Nebojše Čovića prošlog leta i da se konstantno zaboravlja na incidente na meču u Železniku u junu prošle godine, kada je Partizan osvojio titulu šampiona države.

Partizan vodi u finalnoj seriji plej ofa sa 2:1, a četvrti meč u kojem je Zvezda domaćin igra se sutra od 21 sat u hali "Pionir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo