Čović: Bog nas pogledao

Predsednik Zvezde prezadovoljan plasmanom u Evroligi

26.4.2013.
12:17
VOYO logo

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je prezadovoljan pobedom nad Radničkim u polufinalu završnog turnira ABA lige i plasmanom u Evroligu sledeće sezone.

- Ne da sam zadovoljan, nego prezadovoljan. Mi smo plasmanom u finale fajnal-fora obezbedili sigurnu Evroligu, što nam je bio krunski cilj u ovoj sezoni. Pobedi se ne gleda u zube, ali to je moglo da bude ubedljivije i bolje. Međutim, posle određenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili jednu istorijski važnu utakmicu za Crvenu zvezdu. Zvezda će posle 15 godina ponovo biti u Evroligi i ja čestitam igračima i jednom i drugom treneru i celom stručnom štabu. Ovo je veliki uspeh i relaksacija za sve ono što nas čeka dalje - kazao je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveno-beli su u uzbudljivoj završnici pobedili kragujevački Radnički sa 79:78 u polufinalu turnira u Laktašima.

- Uložen je ogroman rad od 12. avugsta 2011. kada smo skupili Zvezdu i za nepune dve godine došli do velikog rezultata. Možda je to brzo i treba voditi računa da sada u periodu pred nama izvršimo stabilizaciju, jer nije Evroliga za Zvezdu samo jedna godina. Mi moramo planski i sistematski da radimo, jer u Crvenoj zvezdi se uvek očekuje vrh vrhova - kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović je priznao i da je dva minuta pre kraja, kada je Radnički došao do sedam poena prednosti, izašao iz hale.

- Ja sam dva minuta pred kraj, kada je Vajt zakucao, poslao poruku igračima i trenerima na klupi tako što sam ustao i izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo... Izašao sam iz hale, zapalio cigaretu, gvirio, uhvatio jedan ugao da mogu da vidim semafor. I na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki kvrc koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagrađuje za džabe - zaključio je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo