Zbog skandaloznog ispada dobio jednu od najvećih kazni u povijesti... A i zaslužio je

Vlasnik Los Angeles Clippersa Donald Sterling suspendiran je doživotno iz svih struktura NBA lige, pokušat će ga se na sve načine natjerati na prodaju momčadi te će platiti 2.

30.4.2014.
8:13
VOYO logo

NBA liga je reagirala na sramotan rasistički istup vlasnika Los Angeles Clippersa Donalda Sterlinga. Prvi čovjek NBA lige Adam Silver na konferenciji za novinare objavio je visinu kazne i ujedno se ispričao svima koje su pogodili i prema kojima su bili usmjereni komentari.

"Istraga je potvrdila kako bez ikakve dvojbe glas na snimci pripada gospodinu Donaldu Sterlingu. Njegove riječi su duboko uznemirujuće i alarmantne. Ovo je bolan trenutak za cijelu NBA obitelj", rekao je Silver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silver je objavio i visinu kazne.

"Gospodinu Sterlingu izričem doživotnu suspenziju u svemu vezanom uz Los Angeles Clipperse i NBA ligu. Gospodin Sterling ne smije prisustvovati NBA utakmicama ili treninzima te se ne smije pojavljivati u prostorijama Clippersa, ne smije donositi nikakve odluke vezane uz igrače i klub. Izričem mu i najvišu moguću kaznu prema pravilniku, a ona iznosi 2.5 milijuna dolara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče njegovog vlasništva u Clippersima, učinit ću sve što je u mojoj moći da ga natjeram na prodaju kluba. Vlasnici klubova mogu ga natjerati na to", dodao je Silver.

Prvi čovjek lige ujedno se i ispričao svima pogođenima Sterlingovim komentarima, a posebno pionirima lige koji su doveli NBA gdje je danas. Odluka koju je donio Silver primjenjuje se odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik košarkaške momčadi Miami Heata, dvostrukog NBA prvaka, Micky Arison otkrio je The Palm Beach Postu da postoje maksimalne šanse za ostanak velike trojke.

Nakon svih mogućih špekulacija tijekom sezone, izjava samih igrača i njihovih suigrača, velika Miamijeva trojka Dwyane Wade, LeBron James i Chris Bosh ostat će na okupu i iduće sezone. Sva trojica imaju dugogodišnje ugovore s klubom, ali i opciju da ovoga ljeta napuste isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju potvrdu da će pobjednički trojac ostati zajedno i u idućoj sezoni dao je vlasnik Heata Arison, koji je na pitanje novinara kolike su šanse da LeBron, Dwyane i Chris ostanu zajedno i u idućoj sezoni odgovorio:

"100 postotne!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je u noći s ponedjeljka na utorak osigurao polufinale Istočne konferencije pomevši Charlotte Bobcats s 4-0 u seriji. Heat je, podsjetimo, posljednje dvije sezone osvajao naslov prvaka NBA lige.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo