Čim se naljuti, mora platiti 16.000 kuna!

Dwight Howard jedan je od najvećih 'živaca' u NBA ligi.

7.3.2011.
15:09
VOYO logo

Iako se oko toga neće previše uzbuđivati, Dwight Howard je ove sezone na ime tehničkih grešaka i suspenzija platio preko 200 tisuća dolara (oko milijun kuna).

Za ukupno 16 tehničkih, što je ovosezonski rekord u NBA ligi, morao je platiti 50.000 dolara, ali najskuplje će ga stajati jedna utakmica suspenzije koju je automatski zaradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar Orlanda zbog nakupljenih 16 tehničkih morat će propustiti domaći dvoboj Magica protiv Portlanda u ponedjeljak navečer, a neigranjem te jedne utakmice izgubit će 151.338 dolara od plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suspenzija je naljutila Howarda, ali je svjestan da tu više ne može ništa napraviti. Uvjeren je da vodstvo NBA lige upravo na njemu trenira strogoću, ali tvrdi da njegova reputacija problematičnog dečka – prenapuhana.

"Nekad sam bio dobar dečko lige, a sada sam odjednom usijana glava", komentirao je najbolji igrač Orlanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni NBA prvaci, Los Angeles Lakersi potvrdili su sjanu formu sedmom uzastopnom pobjedom svladavši kao gosti momčad s najboljim omjerom u ligi San Antonio sa 99:83. Inače, do ove utakmice Spursi su imali niz od 22 domaće pobjede zaredom što je novi klupski rekord.

Već nakon prve četvrtine bilo je 21 razlike za Lakerse, do poluvremena je prednost narasla na 28, u trećoj se četvrtini razlika stabilizirala da bi Spursi tek u završnici uspjeli djelomično smanjiti zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobe Bryant (27 koševa) i Pau Gasol (21 poen) predvodili su Lakerse, dok je u sastavu Spursa, koji su igrali u kompletnom sastavu, najefikasniji bio Gary Neal (15 koševa). Tony Parker ubacio je 14, ali zakazali su Emanuel Ginobili sa šest i Tim Duncan sa samo dva ubačaja.

U dvoboju momčadi koje se bore za drugo mjesto u Istočnoj konferenciji Chicago je u dramatičnoj završnici kao gost svladao Miami sa 87:86. Pola minute prije kraja bilo je 86:84 za Heat, a potom je Luol Deng 16 sekundi prije kraja pogodio tri od četiri slobodna bacanja za vodstvo Bullsa 87:86.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem napadu Miamija odgovornost je preuzeo LeBron James, no njegov prodor nije rezultirao košem, do lopte je tri sekunde prije kraja stigao Dwyane Wade, ali njegov je šut iz okreta završio na obruču.

Boston Celticsi i dalje su prva momčad Istoka, u nedjelju su kao gosti svladali Milwaukee Buckse sa 89:83. Paul Pierce (23 poena), Nenad Krstić (17 koševa) i Kevin Garnett (14 poena i 11 skokova) bili su najbolji kod Celticsa, dok je Brandon Jennings (23) predvodio Buckse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericksi iznenađujuće su izgubili na svom terenu od Memphis Grizzliesa sa 103:104, a gostima je pobjedu košem 0.3 sekunde prije kraja donio Zach Randolph koji je ukupno ubacio 27 poena, dok je kod Mavsa najefikasniji bio Jason Terry sa 26 koševa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo