KOŠARKAŠKI EL CLASICO / Cibona nakon totalne drame u završnici pobijedila Zadar u završnici hrvatskog kupa

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dvoboj dvije najbolje hrvatske momčadi protekao je u izjednačenoj igri

15.2.2023.
22:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone posljednji su polufinalisti ovogodišnjeg izdanja završnice Kupa "Krešimir Ćosić" nakon što su u dramatičnom četvrtfinalnom dvoboju u KC "Dražen Petrović" svladali Zadar sa 71-70 (20-20, 18-15, 19-21, 14-14).

Cibonu su do pobjede predvodili Borna Kapusta i Aleksandar Aranitović sa po 15 koševa, dok su kod Zadra najbolji bili Marko Ramljak sa 18 poena i Dario Drežnjak sa 12 ubačaja i 11 skokova, ali upravo je Drežnjak i promašio šut sa zvukom sirene za pobjedu svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj dvije najbolje hrvatske momčadi protekao je u izjednačenoj igri, Cibona je većim dijelom dvoboja bila u blagoj prednosti, najveću je razliku imala početkom treće četvrtine kada je s dvije vezane trice stigla do vodstva 44-35. No, Zadar je serijom 11-0 preokrenuo i poveo sa 52-49 dvije minute prije kraja trećeg dijela.

Drama u zadnjoj minuti

U samu završnicu ušlo se s rezultatom 70-70 kada je Žganec zabio minutu prije kraja. Potom je Smajlagić promašio tricu za Cibonu, a Ramljak tricu za Zadar pa je Cibona dobila loptu 20 sekundi prije kraja za svoj posljednji napad. Božić je prekršajem 3.5 sekunde prije kraja zaustavio prodor Kapuste, a razigravač Cibone je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 71-70. Nakon minute odmora Zadar se odlučio posljednju loptu dati u ruke Drežnjaka, ali on je promašio šut za pobjedu s pet metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Ranije u srijedu u polufinale se plasirao i Dinamo-Zagreb 99-91 pobjedom protiv Kvarnera 2010, dok su polufinale još u utorak izborili Cedevita Junior 97-87 pobjedom protiv Bosca te Šibenka koja je sa 68-55 bila bolja od Furnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo