TEŠKA VREMENA / Ikona će zasukati rukave: Cibona dobiva novog trenera, ali još uvijek nema momčad

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog financijskih problema u kojima se klub nalazi, Cibona je u međuvremenu zbog neplaćanja igrača izgubila skoro cijelu momčad jer je većina igrača iskoristila pravo na raskid ugovora

26.7.2022.
16:14
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Cibona je najuspješniji hrvatski košarkaški klub, a može se pohvaliti sa velikim brojem trofeja. Nakon velikih financijskih problema klub je na rubu gašenja, a iako nisu najljepši dani ispred dvostrukog prvaka Europe iz kluba nam pristižu i neke lijepe vijesti. Na klupu Vukova je stigao 44-godišnji trener Josip Sesar, čekaju se samo službene objave saznaje Index.hr

Igračke dane svoje karijere okončao je s 31. godinom na leđima, ali nije napuštao parkete. Trenersku karijeru je započeo 2010. godine, a ističu se njegovi uspjesi koje je ostvarivao na klupi Gorice gdje je proveo čak šest godina. Pod njegovim mandatom klub je izborio plasman u Prvu ligu i ušao u izabrano društvo klubova koji se bore za sam vrh hrvatske košarke. Ostvarivao je velike pobjede, a znao je pobjeđivati baš Cibonu s kojom se povezivao svaki prijelazni rok, no i ta priča je dobila svoj kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZNENAĐUJUĆE /

Legendarni francuski NBA igrač proglasio Hrvatsku jednim od favorita Eurobasketa: Iznenadit će vas razlog

Image
IZNENAĐUJUĆE /

Legendarni francuski NBA igrač proglasio Hrvatsku jednim od favorita Eurobasketa: Iznenadit će vas razlog

Nema svijetla na kraju tunela

Zbog financijskih problema u kojima se klub nalazi, Cibona je u međuvremenu zbog neplaćanja igrača izgubila skoro cijelu momčad jer je većina igrača iskoristila pravo na raskid ugovora. Klub je pred raspadom, otišli su skoro svi igrači i sada već bivši trener Gašper Okorn. Posljednji su klub napustili Mateo Drežnjak i mladi kapetan Roko Prkačin.

Zbog situacija u kojoj se klub nalazi, Aleksandar Petrović je pokušao prikupiti potreban novac kako bi pomogao klubu. Nakon nekog vremena i tu je došlo do preokreta. Naime ,on je samo tri tjedna kasnije prekinuo akciju za spas Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donatorima vraćamo novac do kraja srpnja", objavio je na svom Twitter profilu obeshrabren lošim odazivom.

Ciboni se zasad još uvijek ne nazire spas, vremena je sve manje, što će više vrijeme odmicati doći će trenutak kada ćemo saznati sudbinu kluba koji bi već danas trebao biti jači za jednu legendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo