CIBONA I CEDEVITA ODIGRALE LUDU UTAKMICU: / Zagrepčani imali golemu prednost samog kraja, a onda kaos u posljednjoj minuti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cibona je u zadnjoj četvrtini gotovo stalno bila u vodstvu

29.12.2019.
15:30
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U 13. kolu regionalne košarkaše ABA lige Cibona je u nedjelju u KC "Dražen Petrović" u uzbudljivoj završnici izgubila od ljubljanske Cedevite Olimpije sa 82-84 (38-39).

Cibona je u zadnjoj četvrtini gotovo stalno bila u vodstvu, u jednom trenutku imala je osam koševa prednosti, a na kraju su odlučila slobodna bacanja. Krilni igrač Cibone Filip Bundović je minutu i 19 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za vodstvo "vukova" 82-79. Gosti su 35 sekundi prije isteka susreta preko Amerikanca Mikaela Hopkinsa, također sa linije slobodnih bacanja, došli na minus jedan (81-82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

29.12.2019., Zagreb - KC Drazen Petrovic. 13. kolo ABA lige, Cibona - Cedevita Olimpija. Slaven Rimac, trener Cibone. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cibona se mogla opet odvojiti, ali Shane Gibson 13 sekundi prije kraja promašuje šut za dva poena, a potom je načinio prekršaj na Jaki Blažiču koji je pokušao zabiti tricu. Blažič je iskoristio sva tri slobodna bacanja i doveo je goste u prednost 84-82. Ciboni je preostalo šest sekundi za zadnji napad, ali Filip Bundović nije uspio pogoditi tricu i tako je Cedevita Olimpija po drugi puta ove sezone dobila Cibonu u ABA ligi. Sredinom listopada su u Ljubljani slavili sa 79-70.

Image
Image

29.12.2019., Zagreb - KC Drazen Petrovic. 13. kolo ABA lige, Cibona - Cedevita Olimpija. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kod Cibone najbolji je bio Amerikanac Shane Gibson sa 20 koševa, a Ivan Novačić zabio je 12. U redovima Cedevite Olimpije istaknuli su se Amerikanac Ryan Boatright sa 17, te Jaka Blažič sa 14 poena. Cedevita Olimpija je trenutno vodeća sa 10 pobjeda i 3 poraza, dok je Cibona na osmom mjestu sa omjerom 4-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo