Cedevita porazom izgubila sve šanse za prolaz dalje

Košarkaši Cedevite izgubili su u Domu Sportova 73:68 u dvoboju petog kola G-skupine Eurocupa, te time izgubili mogućnost nastavka natjecanja u Top 16 fazi.

13.12.2011.
22:22
VOYO logo

Nakon pet odigranih utakmica momčad Dražena Anzulovića, lanjski polufinalist natjecanja, ostala je na samo jednoj pobjedi. U izjednačenoj utakmici ruska je momčad, koju vodi slovenski stručnjak Jurij Zdovc, došla do maksimalne, pete pobjede.

Crnogorski 25-godišnji centar Vladimir Dragičević bio je najbolji igrač u gostujućim redovima sa 16 koševa, šest skokova i tri osvojene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u domaćim je redovima najbolji bio centar; Miro Bilan ubacio je 16 koševa uz osam skokova. Jedini preostali dvoznamenkasti košarkaš u domaćim redovima bio je Matjaž Smodiš, koji je ubacio 12 koševa.

Poraz i to peti u ovom natjecanju doživjeli su i košarkaši Cibone kod Gravelinesa (81:77).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parirali su Zagrepčani, međutim, jako dobro vodećoj momčadi skupine, koja dosad ne zna za poraz, te odigrali najbolju utakmicu u skupini. U nekoliko su navrata, pa čak i u posljednjoj dionici utakmice, igrači Danijela Lutza vodili, no u izjednačenoj su utakmici na kraju pobjedu ipak odnijeli iskusniji Francuzi. Andrija Žižić s 20 koševa i osam skokova bio je najbolji u redovima Cibone. Goran Suton dodao je 13, a Antwain Barbour i Damjan Rudež po deset koševa. Ludovic Vaty je s 20 koševa i sedam skokova bio najbolji igrač na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo