CEDEVITA POBJEDOM OTVORILA ABA LIGU: / Hrvatski prvak stigao do slavlja unatoč lošem šutu i groznom otvaranju

Image
Foto: PIXSELL

Košarkaši Cedevite pobjedom su startali u novu sezonu ABA lige. Suparnik hrvatskog košarkaškog prvaka u Košarkaškom centru Dražen Petrović bio je FMP, a pobjeda je upisana rezultatom 74-67.

29.9.2017.
20:25
PIXSELL
VOYO logo

U dresu pobjedničke momčadi Džanan Musa upisao je 21 poen i šest skokova, a Demetris Nichols ubilježio je 15 poena uz četiri uhvaćene lopte, dok je goste predvodio Filip Čović s 20 poena i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu su utakmicu košarkaši Cedevite koje s klupe vodi Jure Zdovc bili lišeni pomoći Roka Ukića, Ivana Ramljaka, Lovre Buljevića i Marka Arapovića. Također, sastavu još nije priključen centar Chris Johnson, koji u Kini igra finale doigravanja.

Što se kretanja rezultata tiče, gosti su u prve tri minute poveli 13-3, a predah između četvrtina dočekan je uz prednosti gostiju 24-17. Drugu su dionicu domaćini preko Karla Žganeca, Andrije Stipanovića i Filipa Krušlina otvorili sa 6-0, a prvo vodstvo na utakmici Cedeviti je na 4:20 min. do velikog odmora tricom za 31:30 donio Musa. Prvo poluvrijeme susreta Cedevita je vodila 39:37, što je, s obzirom na podatak da su u prvih 20 minuta iz igre šutirali 12/37 bio itekako dobar rezultat. Serijom 9-2 u nastavaku rezultat je povećan, kasnije se stiglo i do dvozamenkaste razlike koju su gosti nepune dvije minute prije kraja sveli na -7. Iako i kasnije rezultatski ugrožena, Cedevita je u nastavku stigla do slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala dva hrvatska predstavnika u regionalnoj ligi svoje će prve nastupe imati tijekom vikenda. Zadar u subotu gostuje kod Budućnosti u Podgorici, dok će Cibona u nedjelju igrati kod Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo