CEDEVITA POBIJEDILA BUDUĆNOST, SLIJEDI MAJSTORICA ZA FINALE: / Serija 22-0 zagrebačke momčadi trasirala je put do slavlja

Image
Foto: PIXSELL

Treća utakmica igra se u Podgorici 31. ožujka

25.3.2018.
20:13
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cedevite u drugoj su utakmici polufinala doigravanja regionalne ABA lige u Domu sportova svladali Budućnost sa 82-75 (23-17, 21-16, 17-19, 21-23) i tako poravnali omjer u pobjedama na 1-1 pa će o putniku u finale odlučivati treća utakmica koja će se igrati 31. ožujka u Podgorici.

Hrvatski prvak do pobjede kojom je ostao u borbi za osvajanje regionalnog naslova stigao je ponajprije fantastičnom serijom od 22-0 krajem prve i početkom druge četvrtine kojom je zaostatak 10-17 pretvorio u prednost od 32-17. Budućnost nije postigla niti jedan poen gotovo sedam i pol minuta, u posljednjih 3:23 minute prve i prve četiri minute druge četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cherry ušao, momčad proigrala

Nakon slabijeg ulaska u utakmicu domaćih, sredinom prve četvrtine u igru je kod Cedevite ušao Will Cherry, a upravo je s njegovim ulaskom proigrala i momčad. Cherry je vršio jak pritisak na organizatore igre gostiju, a svojom je prodornošću "razbijao" suparničku obranu. Najviše koristi od Cherryjevih prodora imao je Demetris Nichols koji je pogađao otvorene šutove za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su se do odmora ipak uspjeli pribrati, no početkom nastavka Cedevita je novom serijom otišla i na najvećih 17 razlike (52-35). Ipak, niti tada se Budućnost nije predavala, malo-pomalo se približavala i koševima Landryja dvije minute prije kraja smanjila na 75-70. Bliže od toga gosti nisu uspjeli doći, Ukić je prodorom i polaganjem povisio na 77-70, a Krušlin tricom za 80-70 pola minute prije kraja potvrdio pobjedu.

Cedevitu je do pobjede predvodio Nichols sa 25 koševa, dok je Kyle Gibson ubacio 20 za Budućnost. U drugom polufinalu igraju Mornar iz Bara i Crvena zvezda, a trenutačni omjer u seriji je 1-0 za Crvenu zvezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo