CEDEVITA OPET PALA U ZAVRŠNICI: / Hrvatski prvak vodio većim dijelom utakmice, onda potonuo i prokockao napad za pobjedu

Image
Foto: PIXSELL

Košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite u susretu su 2.

18.10.2017.
21:32
PIXSELL
VOYO logo

Kevin Murphy sa 17 i Will Cherry sa 15 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Scottie Wilbekin sa 23 i JaJuan Johnson sa 20 ubačaja bili najbolji kod Darussafake.

Cedevita je u Istanbulu izgubila utakmicu u kojoj je vodila više od 80 posto vremena. No, kao i već više puta ove sezone igrači Jurija Zdovca su odigrali lošu završnicu te nisu uspjeli kapitalizirati dobru igru iz prve tri četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je sastav zahvaljujući odličnom šutu s distance u prvoj četvrtini izgradio prednost od 24-15, no dvije izgubljene lopte nakon kojih je turski sastav pogodio dvije trice uvelike je pokvario dojam jer je rezultat nakon prvih 10 minuta vodio sa samo tri poena prednosti (24-21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini Cedevita je nastavila s odličnom igrom poglavito u napadu te minutu prije odlaska na odmor imala i najvećih 13 razlike (46-33). Do kraja prvog poluvremena promašila je tri slobodna bacanja što je Darussafaka iskoristila i primaknula se na 48-37.

Domaći je sastav mnogo agresivnije krenuo u drugo poluvrijeme što je dalo rezultat jer se serijom 8-2 vrlo brzo primaknuo na 50-45. Do kraja tog dijela igre Cedevitu je u prednosti održavao Musa koji je pogodio dvije teške trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak Darussafake se nastavio i početkom posljednjih 10 minuta pa je turski predstavnik sedam minuta prije kraja prvi puta poveo sa 66-65. Ipak, Cedevita je uspjela ostati u igru sve do samoga kraja, 21 sekundu prije kraja Johnson je kod rezultata 84-83 promašio oba slobodna bacanja, pa je Cedevita imala napad za pobjedu. No, odigrala ga je prilično loše, Ukić je prerano krenuo u prodor, pa je vratio loptu u kut igrališta odakle je Murphy pokušao tricu, ali lopta nije bila niti blizu prolaska kroz obruč. U posljednjoj sekundi utakmice Bell je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 85-83.

Nakon dva kola u skupini A Unks iz Kazana, Fiat iz Torina i Darussafaka imaju po dvije pobjede, a Cedevita, Levallois i Morabanc po dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 3. kolu Cedevita će za tjedan dana ugostiti španjolski sastav Morabanc iz Andore.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo