CEDEVITA DOVELA JOŠ JEDNO POJAČANJE S ISKUSTVOM NBA-JA: / Osmi stranac stigao je kao vjerojatno posljednje pojačanje

Image
Foto: Screenshot

Cedevita ne prestaje dovoditi pojačanja iz inozemstva, sastavljaju paklenu momčad

31.7.2018.
22:21
Screenshot
VOYO logo

Američki 26-godišnji krilni igrač James Bell novo je pojačanje hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevite, koja je tijekom prijelaznog roka dovela petoricu Amerikanac i dvojicu Brazilaca.

Igrao za Darušafaku

James Bell je visok 196 centimetara i igra na poziciji niskog krila, a Cedevitini navijači već su ga mogli upoznati u prošlosezonskim utakmicama Eurokupa, kad je igrao za pobjednika ovog natjecanja tursku Darušafaku, s kojom je Cedevita bila u istoj skupini u prvom dijelu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći najbolji strijelac

U tijesnoj pobjedi Darušafake u Istanbulu (85-83) Bell je ubacio 13 koševa uz sedam skokova, dok je u zagrebačkom dvoboju i porazu njegove momčadi (83-89) postigao 13 poena te imao pet skokova i tri asistencije. Bell je bio treći strijelac momčadi Davida Blatta u utakmicama Eurokupa s prosjekom od 8,8 koševa, a u nešto više od 23 minute na parketu tome je još dodao 3,6 skokova i 0,9 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao za sveučilište

Bell je prije dolaska u europsku košarku igrao za sveučilište Villanovu, čije su momčadi u dvije (2016. i 2018.) od posljednje tri sezone osvajale naslov NCAA prvaka. Za Wildcatse je Bell posljednju sezonu odigrao 2013/14., kad je u prosjeku imao 14,4 koševa, 6,1 skokova i 1,6 asistencije za 29 i pol minuta u igri, a izabran je i u prvu petorku Big East konferencije.

Okušao se u NBA-ju

Nakon što nije bio izabran na NBA draftu 2014. godine i igranja u ljetnoj NBA ligi za Charlotte Hornetse, stigao je na europske parkete, a prvi klub mu je bio talijanski prvoligaš Vanoli Cremona. Sljedeću sezonu proveo je u francuskom Nancyju, a potom je preselio u izraelski Hapoel Holon. Tamo ga je zamijetio David Blatt i doveo u Darušafaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi stranac

Bell bi trebao biti jedan od posljednjih stranaca koji će igrati u momčadi pod vodstvom španjolskog trenera Sita Alonsa. Cedevita je u završnoj fazi pregovora s još jednim krilnim centrom, čijim bi dolaskom bila kompletirana momčad koja će pokušati ostvariti plasman u Euroligu, što Cedevita može učiniti osvajanjem naslova u ABA ligi ili Eurokupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo