1-0 / Budućnost pala u Draženovu domu, Cedevita izborila prvu meč-loptu za finale ABA lige!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski prvak nadigrao je Budućnost i poveo u polufinalnoj seriji

25.3.2019.
20:55
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Za šest dana Cedevita će u Morači imati meč-loptu za finale ABA lige. U (neočekivano) gotovo do kraja ispunjenom Draženovu domu (radni dan, Cibonina dvorana) pred 4500 gledatelja hrvatski prvak osigurao je minimalno još jedno punjenje domaćih tribina, a nitko se neće ni najmanje uzbuđivati dogodi li se to tek u finalnoj seriji.

Euroligaška Budućnost nakon prvih 40 minuta u velikoj je opasnosti da svoje mjesto u eliti prepusti hrvatskom ili srpskom klubu (Crvena zvezda ili Partizan) i da ondje "otpleše" samo jedno ljeto. A to bi značilo da mnogima kojima je sada prebivalište u Podgorici od sljedeće sezone više neće biti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa povukla

To ionako nisu Cedevitine brige kojoj je trebalo da se napadački prilagodi gostujućoj obrani, ili, bolje rečeno, stabilizira, a to se dogodilo ulaskom druge petorke jer ona prva je izgubila četiri lopte u nizu (Krušlin dvije, Cobbs jednu, Stipanović popio blokadu od ukupno četiri gostujuće u prvom dijelu), pa su gosti serijom 7-0 nakon četiri minute bili već na 13 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No osim napadačkog doprinosa, jer je i crnogorski prvak počeo gubiti lopte u seriji, petorka Katić, Pullen, Murić, Žganec i Banić dala je obrambeni s obzirom da je Budućnost od tog trenutka u sljedećih pet i pol minuta ostala na tri poena i to trici Jamesa Bella koji je se očito imao nekome dokazati u bivšem klubu (devet poena u šestoj minuti). A, začudo, Repeša ga je cijelu prvu četvrtinu držao u igri izmijenivši dotad sve startere.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL/Velika se bitka vodila pod košem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimčeva je momčad najviše problema očekivano imala s branjenjem Clarka na kojemu su se izmijenjivali čuvari, no ni Žganec, Murić i Cook nisu to činili na pravi način s tim da je Cook zbog dvije osobne prosjedio cijelu drugu četvrtinu, pa su bez trećeg Amerikanca ostala dva, Cobbs i Pullen, napadački morala još više uzimati na sebe.

Zaboravljeni Bell i Jackson

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko je ulazaka pod koš Budućnosti za Zagrepčane završavalo blokadama, a kad se tome pribrojila nova brzopletost u napadu, gosti iz Crne Gore na domaćih 23:18 odgovorili su nizom 9-2. 

U takvoj igri Cedevitin su novi (od 34:37 do 45:40) potpisali Stipanović i Krušlin na startu drugog dijela koje je Repeša otvorio s internacionalnom petorkom, a isporučivati je konačno počeo i Cook i narančasti su za završnih šest minuta za ovakvu utakmicu imali velikih +8 (76:68) unatoč pokazivanju autoriteta slovenskog suca Boltauzera koji je je odsvirao dvije tehničke Cedeviti, prvo Cobbsu pa klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci su sve mogli praktički poništiti u 90 sekundi, ali Popović je promašio polaganje u kontri za -1 (pokazat će se ključno) , a onda u nastavku Bitadze i Jackson, pa su Coobs i Cook vratili Cedeviti "svježeg zraka" (85:76) kojeg nije ponestalo u završne tri minute u kojima se tek, na sreću, Repeša sjetio da na klupi ima Jacksona, što nije bio slučaj i s Bellom koji se hladio od 25. minute...

ABA liga, polufinale, prva utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita - Budućnost 90:83 (21:18, 16:20, 28:21, 25:24)

Cedevita: Pullen 20, Cobbs 23, Krušlin 8, Katić, Žganec, Stipanović 12, Banić 2, Bošnjak, Cook 14, Ramljak 2, Mustapić, Murić 9

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost: Jackson 9, Cole 13, Su. Šehović 6, Clark 23, Barović, Clarke 2, Se. Šehović, Gordić 11, Bitadze 8, Popović 2, Bell 9, Nikolić

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo