BRILJANTNO: / Pogledajte akciju kojom su Srbi podigli publiku na noge

Image
Foto: AFP

Košarkaši Srbije svladali su reprezentaciju Italije rezultatom 101:82 i tako bez poraza osvojili prvo mjesto u skupini B Eurobasketa.

10.9.2015.
17:36
AFP
VOYO logo

Susret Srbije i Italije s posebnom pozornošću se pratio u Hrvatskoj jer u slučaju da sad Srbi kao veliki favoriti prođu svoju prepreku u osmini finala, a Hrvatska kao drugoplasirana iz skupine C u osmini izbaci trećeg iz skupine D, upravo će se te dvije reprezentacije susresti u četvrtfinalu Eurobasketa.

Image
IZBORNIČE, VIDITE LI OVO? /

Srbija poslala zastrašujuću poruku Hrvatskoj

Image
IZBORNIČE, VIDITE LI OVO? /

Srbija poslala zastrašujuću poruku Hrvatskoj

No, ono što je Srbija pokazala u srazu protiv jake Italije trebalo bi zabrinuti izbornika Perasovića, igrače i sve hrvatske navijače. Košarkaši Aleksandra Đorđevića na Eurobasketu igraju zaista moćno i s pravom nose predznak jednog od najvećih favorita za zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Italije su bili zaista sjajni, a posebno će ostati zapamćena akcija Srbije sa samog početka utakmice koja najbolje opisuje lakoću s kojom Srbi ubijaju svoje protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sjajne obrane razvio se brzi napad

Naime, na samom početku utakmicu, pri rezultatu 2:0 za Srbiju, Italija je imala napad. Andrea Bargnani pokušao je sam riješiti situaciju ušavši u reket kojeg su branila trojica srpskih igrača, ali popio je blokadu od Kalinića.

Srbi su potegnuli brzu kontru i u dva dodavanja došli do koša, a točku na i stavio je Kuzmić sjajnim zakucavanjem. Akcija je digla publiku na noge u Mercedes-Benz Areni i pokazala što znači kada jedna momčad igra dobru obranu. Jer, iz dobre obrane se razvija i dobar napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ali uoči utakmice dogodila se i jedna prilično neobična situacija. Naime, nekih 75 minuta prije početka dvoboja, oglasio se protupožarni alarm u dvorani, a nakon ekspresne reakcije vatrogasaca evakuirani su navijači iz Mercedes-Benz Arene.

Njih 2000 je moralo napustiti tribine, a na kraju je problem ispao zbog potpune bizarnosti. Kuhar u dvorani je zaboravio isključiti pečnicu, pile je zagorilo, te se aktivirao alarm…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo