VAŽNA KARIKA /

Božić nakon odlaska na posudbu: 'Znao sam da me trener želi, to mi je jedino bitno'

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Sportski direktor Lleide, Joaquín Prado definirao ga je kao "izuzetno svestranog igrača" i s "izvrsnom karijerom posljednjih sezona"

11.9.2024.
13:20
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaš Luka Božić istaknuo je u svom službenom predstavljanju u španjolskom prvoligašu Lleidi da želi "više utakmica, više pobjeda i nastaviti napredovati svakim danom".

Image
STIGLO PRIOPĆENJE /

Velikan se oglasio nakon glasina da su raskinuli ugovor Hrvatu kojeg su doveli prije mjesec dana

Image
STIGLO PRIOPĆENJE /

Velikan se oglasio nakon glasina da su raskinuli ugovor Hrvatu kojeg su doveli prije mjesec dana

"Nikada nisam zadovoljan i uvijek želim napredovati, a dolazak u Lleidu je prilika za to", izjavio je 28-godišnji Božić. Krilni igrač visok dva metra došao je u katalonski grad Lleidu na jednogodišnju posudbu iz Valencije, koja ga je ljetos dovela iz hrvatskog prvaka Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebat će mi malo vremena za prilagodbu jer su jadranska i španjolska lige jako različite", izjavio je. Dodao je da mu u prilagodbi već pomažu puno suigrači i treneri. Što se tiče odluke da potpiše za Lleidu, koja je ljetos ušla iz druge u prvu ligu, objasnio je da je "najvažnije" znati da ga trener Gerard Find želi u momčadi.

"Gerard me nazvao i rekao mi da mu se sviđa moj stil igre, da me želi u Lleidi i da će mi dati slobodu i minutažu jer misli da mogu dobro igrati u Španjolskoj. Nije me bilo briga kakav je grad, zanimalo me samo to što sam znao da me trener želi” rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božić je istaknuo da je on "jako pozitivna osoba" i "pogodna za dobro okruženje u svlačionici" te mrzi gubiti. "Glavni cilj mi je igrati dobro", dodao je.

Sportski direktor Lleide, Joaquín Prado, također je govorio o hrvatskom igraču te ga definirao kao "izuzetno svestranog igrača" i s "izvrsnom karijerom posljednjih sezona".

"Sposoban je napraviti mnoge stvari na terenu i to na dobroj razini. Ističe se izvrsnom fizičkom spremom, obrambenom sposobnošću i generiranjem sjajnih igara, s loptom i bez nje. Dobro igra pred košem i skakači je jak. Kompletan je igrač," rezimirao je.

Prado je objasnio da će Božić preuzeti "važnu ulogu unutar momčadi, ali s puno manje protagonizma od one koju je imao u bivšem klubu Zadru". "Zbog toga će njegov uspjeh ovisiti o procesu prilagodbe", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božić je prošle sezone igrajući za Zadar osvojio hrvatsko prvenstvo i kup te je bio proglašen najkorisnijim (MVP) igračem jadranske ABA lige. Krilni igrač rođen u Bjelovaru zabijao je u prosjeku 20 koševa uz 8 skokova i 6 asistencija. I sezonu ranije je bio izabran za najboljeg igrača ABA lige.

Tijekom karijere je igrao i za Zagreb, Budućnost te Široki Brijeg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo