BOSTON SVJEDOČIO JEDNOJ OD NAJBOLJIH UTAKMICA SEZONE: / Tatum imao svoj mali privatni šou u TD Gardenu; 'Malo sam se uzbudio'

Image
Foto: Screenshot

Jason Tatum briljirao protiv jednog od favorita za naslov prvaka

14.2.2020.
7:19
Screenshot
VOYO logo

Luda i uzbudljiva utakmica odigrana je noćas po hrvatskom vremenu u TD Gardenu u Bostonu u kojem su domaći Boston Celticsi, u jednom od najzanimljivijih susreta dosadašnjeg dijela sezone, nakon dva produžetka pobijedili Los Angeles Clipperse Ivice Zupca sa 141:133. Junak utakmice bio je fantastični Jason Tatum koji je utrpao 39 poena. Bila mu je to druga najefikasnija utakmica sezone, nakon 41 poena s kojima je u slavlju svoje momčadi počastio New Orleans Pelicanse 12. siječnja. Što se sve događalo u ovoj utakmici pogledajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su zaostajali 124:123 u posljednjoj minuti produžetka, Tatum se našao suprostavljen kombiniranom pokušaju obrane (udavajanju) Landryja Shameta i Montrezla Harrela. "All Star košarkaš je oklijevao, ali je onda pametno zaobišao Shameta, te se zatim okrenuo oko Harrela i položio loptu u koš. Dok je gomila navijala s tribina, Tatum je emotivnom reakcijom izbacio sve iz sebe", opisuje Yahoo NBA. Svašta je Tatum radio Clippersima u igri, bio je motiviran, na višem nivou... Pogledajte samo ovaj vrtuljak i prolaz...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako ga pritisneš visoko na parketu, onda ti majstor, uz pomoć suigrača koji mu je sjajno u jednoj njegovoj akciji oslobodio prostor ispod koša, moćno zakuca u lice. Ovako...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Malo sam se uzbudio'

"Malo sam se uzbudio", rekao je nakon susreta fantastični Tatum i dodao:

"Bila je to zaista teška utakmica, ali nismo je željeli pustiti. Sada možemo uživati u ovom slavlju. Još uvijek sam prepun emocija, trudim se biti što smireniji i prijeći na iduću utakmicu, ali košarka je igra emocija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su poveli sa 134:130 u drugom produžetku, što je bilo važno za daljnji tijek susreta. Bila je ovo ukupno sedma domaća pobjeda za Boston i osma u posljednjih 9 susreta zaredom. Znak je to odlične forme jedne od najboljih momčadi Istoka u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George se ozlijedio

Hrvatski centar u utakmici je igrao 13:31 minuta, dobro ih iskoristivši sa 7 poena, 4 skoka i dodavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i Paul George bili su igrači iz petorke koji su najmanje igrali. Montrezl Harrell, moćni centar i čovjek koji dijeli minute sa Zupcem na petici, jedini rezervni centar u ligi s prosjekom od 18.7 poena po susretu, je od trenera Doca Riversa na raspolaganje dobio 44:16 minuta i zabio 24 poena uz 13 skokova. Lou Williams, još jedan igrač s klupe, odlično ga je pratio sa 35 poena, 8 asistencija i 6 skokova. Ponajbolji košarkaš lige Kawhi Leonard zabio je 28 poena uz 11 skokova. Imao je šut za dva 10-27, za tricu 1-6, dok je slobodna gađao 7-7.

U redovim pobjedničke momčadi, Marcus Smart dodao je 31 ubačaj, a Gordon Hayward završio je susret s 21 poenom i 13 skokova. Još jedan Bostonov All Star košarkaš Kemba Walker postigao je 19 koševa i devet skokova. Tatum i Smart kombinirali su zajedno 16 od 27 poena Bostona u produžecima, te su zajedničkim snagama povukli svoju momčad prema slavlju. U prvom su produžetku zabili svih 13 poena Bostona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su veći dio utakmice igrali bez druge najveće zvijezde kluba Paula Georgea, koji je u drugoj četvrtini napustio teren s ozljedom lijeve noge. George je igrao 15 minuta, postigavši ​​četiri poena uz šut 2 od 7 iz igre, prije nego što se uputio u svlačionicu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doc Rivers: 'Moramo biti zdravi. To je ključ za nas'

Prvi susret između ovih ekipa odigran 20. studenoga također je odlučen u produžetku. Clippersi su izdržali za pobjedu 107:104.

Trener Clippersa Doc Rivers rekao je da mu se sviđa što njegova momčad ulazi u All Star pauzu. Očito je predah nužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo", rekao je Rivers...

"Imali smo prvu polovicu sezone gdje smo u osnovi imali više kombinacija startnih postava od svih u ligi. Naš je dosadašnji rezultat prilično solidan. Moramo biti zdravi. To je ključ za nas. Jednostavno, moramo biti zdravi", naglasio je Doc Rivers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston će umiroviti dres s brojem 5 Kevina Garnetta

Tijekom prvog poluvremena, Celticsi su iznenadili svoje navijače video prezentacijom kojom je najavljeno da će bivši košarkaš, legendarni Kevin Garnett, dobiti posebno priznanje. Klub će njegov dres s brojem 5 umiroviti tijekom sezone 2020-21. Dres ikone tako će visiti pod svodovima kultne dvorane, pored broj 34 bivšeg mu suigrača na arketu s kojim je toliko toga dijelio, Paula Piercea, koji je zajedno s Garnettom vodio Boston do njegovog posljednjeg naslova NBA prvaka 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pierceov dres Celticsi su povukli i umirovili u 2018. godini. Garnett, u prvoj godini ispunjavanja uvjete za ulazak u Kuću slavnih košarkaša u Naismithu, očekuje da će biti na popisu finalista kad bude predstavljen tijekom NBA All-Star vikenda u Chicagu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA utakmice odigrane 13. veljače:

Boston - LA Clippers 142:133 (prod) (Ivica Zubac je za Clipperse igrao 14 minuta postigavši sedam koševa uz četiri skoka) New Orleans - Oklahoma City 118:123

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo