Bojić ne priznaje utakmice pet klubova zbog dugovanja

Direktor košarkaške lige Srbije neće registrovati 11. kolo zbog neplaćanja finansijskih obaveza

16.5.2013.
17:51
VOYO logo

Direktor košarkaške lige Srbije Predrag Bojić danas je suspendovao pet klubova i rekao da neće priznati rezultate 11. kola zbog neplaćanja finansijskih obaveza, a klubovima je dao rok do 21. maja da ih izmire.

U svom saopštenju Bojić je naveo da ako Partizan, Crvne zvezda, Metalac, Vojvodina i Sloboda ne izmire svoja dugovanja u roku od pet dana, njihove utakmice 11. kola biće registrovane službenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finansijske obaveze odnose se na kazne od početka Superlige i članarinu. Zvezda je nekoliko puta ranije javno objavila da ne priznaje kazne KLS i da nema nameru da ih plati.

U mečevima 11. kola pobede su zabeležili Partizan, Zvezda i Vojvodina, dok su Metalac i Sloboda poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Upozoravamo klubove da medjusobna vredjanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije, mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja. Shvatite to, imajte poverenja u ljude koje ste vi jednoglasno izabrali (sudije, delegati, kontrolori, direktor lige, predsednik sudijske komisije) i svojim ponašanjem izbegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino možemo sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanje, pridržavanjem propozicijama i pravilima igre zajednički dovesti ligu do kraja - navodi se u saopštenju.

Bojić je podsetio klubove na dogovor pre početka takmičenja da se za svaku ponovljenu tehničku grešku kazna udvostručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo