BOGDANOVIĆ NAMJESTIO NIŠANSKE SPRAVE, ZUBAC RAZVALIO U SKOKOVIMA: / No, pojavio se 'misterij' oko ponajboljeg košarkaša svijeta

Image
Foto: Screenshot/Profimedia

NBA liga oprašta se od velikog Kobea Bryanta, svoje ikone, i svaka je utakmica i susret koji se igra u ligi, s njim u mislima, za njega

31.1.2020.
8:11
Screenshot/Profimedia
VOYO logo

Dva hrvatska košarkaša igrala su u NBA ligi u noći sa četvrtka na petak po hrvatskom vremenu i oba su imala zapažene partije. Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je na gostovanju u Pepsi Centeru, u porazu od Denvera 106:100, 18 poena, dok je centar rodom iz Mostara Ivica Zubac u kalifornijskom derbiju protiv Sacramento Kingsa u prvoj utakmici u Staples Centru nakon smrti Kobea Bryanta, u porazu 124:103, ostvario učinak od 5 poena uz čak 10 skokova, od toga 6 defenzivnih i 4 ofenzivna skoka. No, idemo redom...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] PRIMJEĆUJETE LI OVO PORED MEGALUKSUZNE KUĆE BRYANTOVIH? Neke stvari tek će sad izaći na površinu

Image

[FOTO] PRIMJEĆUJETE LI OVO PORED MEGALUKSUZNE KUĆE BRYANTOVIH? Neke stvari tek će sad izaći na površinu

SVE O TRAGIČNOJ POGIBIJI JEDNOG OD NAJVEĆIH KOŠARKAŠA SVIH VREMENA KOBEA BRYANTA I JOŠ OSAM OSOBA MOŽETE ČITATI - OVDJE.

Leonard propustio utakmicu zbog iznenadnih problema s leđima

Navijače Los Angeles Clippersa iznenadilo je to što ponajbolji košarkaš lige i prva zvijezda momčadi Kawhi Leonard ponovno nije igrao, Ovog je puta razlog, kako navodi Yahoo NBA, manje ozljeda leđa do koje je navodno došlo uoči zagrijavanja, kad je Leonard osjetio bolove u leđima. Kawhi se nije našao u startnoj petorci, a na poluvremenu klub je, nakon dodatnog medicinskog pregleda, obavijestio kako neće zaigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Amerikanci se pitaju i ističu kako nije jasno i čisto kad i kako je Leonard ozlijedio leđa. "Igrao je u nedjelju u pobjedi protiv Orlando Magica i zabio 31 poen i 14 skokova, a utakmicu protiv Lakersa nije igrao jer je odgođena zbog tragične pogibije velikog Kobea Bryanta. Leonard je ove sezone, navodi se, "u 36 utakmica za Clipperse prosječno bilježio 27,4 poena i 7,6 skokova, iako je povremeno propuštao utakmice - posebno u back-to back utakmicama, kad se igra dan za noć - a klub je to pravdao manjim ozljedama ili odmorom, pozivajući se na tzv. "Load management". NBA ligi baš se i ne sviđa kad njihove najveće i marketinški najisplativije igrače nema na parketu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su se borili i bez Leonarda

Clippersi su se, doduše, borili i bez Leonarda. Nakon što su krajem prve četvrtine izgradili vodstvo od 10 poena koje je kratko trajalo, samo su stali. U drugoj su četvrtini zabili samo 14 poena, omogučivši Kingsima da povećaju prednost na 20 poena na poluvremenu. I tada je jednostavno bilo prekasno. Sacramento je stigao do pobjede od 21 boda, treće u posljednje četiri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Montrezl Harrell predvodio je Clipperse sa 21 poenom ušavši s klupe, šutiravši iz igre 9 od 16. Lou Williams je dodao 22 poena, a Landry Shamet je završio su susret s 15. De’Aaron Fox je predvodio Kraljeve sa 34 poena. Buddy Hield dodao je 19 sa klupe, pucavši iz igre 7-14, a Cory Joseph je dobro pratio i nadodao 16 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac ponovno iskoristio minute

Što se tiče Ivice Zubca, on je, kao što smo spomenuli, ostvario dobar učinak, ponovno iskoristivši svoje minute i opravdavši povjerenje trenera Doca Riversa, koji mu daje svaku utakmicu priliku u petorci, a uoči susreta na sebi je prilikom zagrijavanja nosio majicu s brojem 24 u čast Bryanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog je puta od njega na raspolaganje dobio 21:43 minute i do 5 poena i 10 skokova došao je i šutom iz igre od, doduše, ne baš dobrih 1-7, ali slobodna bacanja je gađao 3-4. Zubac je odlično skakački odradio utakmicu, ali nije bio baš na nivou ofenzivno. Da je to povezao, bila bi to utakmica za bar 10 poena, ako ne i više. Znači double-double učinak. Ove je sezone Zubac trenutno na prosjeku od 8.1 poena, 7.0 skokova i 1.0 asistencijom po susretu.

Uoči utakmice, kako i dolikuje velikim, onim besmrtnima, upriličen je i specijalni dvominutni video tribute koji je kao narator u emotivnom videu najavilo Clippersovo All Star krilo Paul George, kazavši kako su se večeras okupili u kući Kobea Bryanta, kako bi ga pamtili. "Bio je sinonim južne Kalifornije, sunce na nebu koje je dotaknulo mnoge na onaj topli način", kazao je Paul George, prenosi Yahoo NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George zabio samo 8 poena

Inače, George je u porazu igrao 19:20 minuta i ubacio 8 poena, uz katastrofalan šut iz igre 2-10, za tricu je gađao 1-4, dok je slobdna šutirao 3-4. Imao je i 4 asistencije. Kratak sažetak utakmice u Staples Centru možete pogledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović, pak, ove sezone igra svoju košarku života. No, njegov Utah Jazz sinoć je poražen i po treći put zaredom. To sigurno nije dobra vijest za klub koji je u posljednje vrijeme igrao sjajno. Od 30. studenog ostvarili su 21 pobjeda i samo pet poraza u posljednjih 26 susreta do početka crnog niza, koji je započeo 28 siječnja protiv Houstona, a nastavio se protiv Nuggetsa. Pogađao je Bogdanović poput snajpera s linije za tri poena, pogodio je 6 od 10 trica, a uzeo je i 6 skokova. Iz igre je imao 6-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić ponovno sjajan, Jordan Clarkson sve oduševio

Babo je ove sezone na odličnom prosjeku od 21.2 poena, 4.1 skoka i 2.0 asistencija po utakmici. U posljednja dva susreta zabio je, doduše, manje od 20 poena ali je zato prije toga Houstonu utrpao 30, dok je u pobjedi protiv Dallasa zabio 23. All Star centar Nikola Jokić bio je najbolji u redovima pobjedničke momčadi. Ovog je puta za skoro 35 minute igre zabio 28 poena uz, pazite sad, ovo 10 asistencija. Iz igre je gađao 11-19, za tricu 1-2, slobodna 5-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Will Barton pratio ga je s 18 poena, dok je u momčadi Utah Jazza centar Rudy Gobert bio najefikasniji starter sa 21 poenom uz 11 skokova. Međutim, briljirao je Jordan Clarkson koji je, ušavši s klupe, za 30:43 minuta ubacio 37 poena. Šut iz igre imao je 13-22, za tricu 7-12, slobodna je gađao 4-5 uz 2 asistencije.

Donovan Mitchell kriminalan u postignutim poenima

Prva zvijezda Utah Jazza i najbolji igrač s prosjekom od 25.0 poena, 4.2 skoka i 4.2 dodavanja po utakmici Donovan Mitchell, odigrao je najlošiju utakmicu sezone gledajući ubačene poene, i tako pružiti jednu od svojih najgorih partija ikad u toj rubrici. Za 34:48 minuta zabio je, naime, samo 4 poena. To mu se dogodilo i 11 studenog u pobjedi nad Charlotteom, ali tada je igrao 22.20 minuta. No, vrijedi pohvaliti 8 asistencija i 5 skokova. Najzanimljivije trenutke susreta Denvera i Jazzera možete pogledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptorsi bolji od Cavsa, Boston obranio domaći parket protiv Warriorsa

Što se tiče ostalih utakmica, Toronto Raptors su u gostima sa 115:109 bili bolji od Cleveland Cavaliersa, što im je deveta pobjeda zaredom, a do pobjede ih je vodio Serge Ibaka sa 26 poena. Kyle Lowry je dodao 23 koša, od čega 14 u trećoj četvrtini, a Pascal Siakam 19. Kevin Love i Collin Sexton su bili najbolji u redovima Clevelanda sa po 23 koša svaki. Ante Žižić nije igrao za Cleveland. Boston Celtics su sa 119:104 pobijedili gostujuće Golden State Warriorse, Atlanta Hawks su kod kuće sa 127:117 bili bolji od Philadelphia 76ersa, a Washington Wizards su sa 121:107, također kod kuće, svladali Charlotte Hornetse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NBA utakmica odigranih 30. siječnja:

Denver Nuggets - Utah Jazz 106:100 (Bojan Bogdanović je odigrao 35 minuta za Utah, zabio je 18 koševa i upisao šest skokova i jednu asistenciju) Boston Celtics - Golden State Warriors 119:104 LA Clippers - Sacramento Kings 103:124 (Ivica Zubac je odigrai 22 minute za LA Clipperse, zabio je pet koševa i upisao deset skokova, tri asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok) Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 127:117 Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 109 :115 (Ante Žižić nije igrao za Cleveland) Washington Wizards - Charlotte Hornets 121:107

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo