BOGDANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: / Babo prozvao izbornika Anzulovića, rekao ono što mnogi misle, a malo tko se usudi

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski košarkaški reprezentativac odlično igra za Indiana Pacerse

28.12.2018.
19:41
PIXSELL
VOYO logo

Vođa hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović igra svoju najzreliju sezonu među košarkaškom elitom u NBA ligi. Na prosjecima je od 16,4 poena i 3,9 skokova po utakmici, ali i fantastičnih 47 posto preciznosti za tri poena s kojima je u samom vrhu najjače košarkaške lige svijeta.

Opušten i pun samopouzdanja

"Pa to je samopouzdanje, zapravo, najbolji odgovor na pitanje zašto bolje šutiram. U posljednje dvije sezone u Pacersima ja igram prave, ozbiljne minute startera u NBA ligi. OK, bio sam starter i u Netsima, ali to nisu bile one prave minute čovjeka petorke u NBA-u jer se tu miksalo, pa je puno toga ovisilo o tome kako ću otvoriti utakmicu, pa je o tome ovisilo i koliko ću igrati i koliko će se igrati na mene. Sada znam da uvijek imam svojih 30 minuta, pa mogu biti puno opušteniji, a to sve skupa utječe i na moje samopouzdanje, a samim time i na moj šut", kazuje Bogdanović za Sportske novosti u razgovoru u kojem se osvrnuo i na neuspjeh reprezentacije pred kojom su sušne godine, odnosno prvo natjecanje koje se smiješi je Europsko prvenstvo 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

INDIANAPOLIS, IN - NOVEMBER 19: Bojan Bogdanovic #44 of the Indiana Pacers shoots the ball against the Utah Jazz at Bankers Life Fieldhouse on November 19, 2018 in Indianapolis, Indiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Andy Lyons/Getty Images/AFP

On je tu

Bude li zdrav Bogdanović će biti prisutan u reprezentaciji.

"Ma, nema tu kod mene upitnika. Ja se nadam da ću biti zdrav i nosi me ta vjera, to nadanje da opet idemo zajedno nešto pokušati. Meni je glavni cilj karijere, od prvog dana, bio nešto osvojiti s reprezentacijom i to se kod mene neće promijeniti, koliko god neuspjeha prikupili putem. Naravno, iz godinu u godinu sve je to teže, jako će nas zaboljeti što nas ova dva ljeta neće biti nigdje..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuspjeh (zasad) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo otvorio je neke vruće teme pa se tako govorilo o nesportskom životu pojedinaca u vrijeme pripreme, promašenim pozivima...

Bedastoće i alibiji

"Ponovio bih, kao prvo, da apsolutno ne stoji ona konstatacija da smo bili nespremni jer mogu argumentirano potvrditi da smo u rujnu bili spremniji nego u lipnju, kad smo dobili Italiju i Rumunjsku. A ta priča o našim izlascima i piću, meni nije jasno tko to priča i tko širi takve bedastoće, to je, po meni, glupa i izlizana priča. Pa mi smo cijele pripreme bili u Svetom Martinu, a tko je god bio tamo, dobro zna kakva je tamo 'luda ponuda' za izlaske. I ako ima netko da mu nešto nije jasno, mislim da bi bilo pošteno nazvati bilo koga od nas i reći nam direktno što žele, a ne se igrati skrivača. I ta Anzulovićeva priča o dva igrača, ma to nema veze s vezom. Ako su znali da neće odgovoriti zahtjevima, zašto ih se pozvalo?", pita bez zadrške Bogdanović dodajući i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

22.06.2018., dvorana Marino Cvetkovic, Opatija - Prijateljska utakmica uoci kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Dario Saric i Bojan Bogdanovic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

"Poslije utakmice u Poljskoj razgovarao sam sa Stojkom Vrankovićem, bilo je to dan-dva poslije, a od tada se nisam ni s kim čuo. Razgovaram i s ostalima i svakog su našeg igrača pogodile te priče i pričice. Svakog od nas. Mi svi znamo da smo izgubili od Litve i Poljske tada i da smo za to sami krivi, ali ne znam zašto neki drugi traže alibije na mjestima na kojima to nije potrebno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo