ZUBAC NAPRAVIO ŠOU I PROMIJENIO TIJEK LUDE UTAKMICE: / 'Zu' u trećoj četvrtini izdominirao; 'Da, bio je dobar'

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Još jednom Ivica Zubac dobro je iskoristio svoje minute

4.2.2020.
8:13
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Zanimljivo je bilo protekle noći u NBA ligi. Los Angeles Clippersi Ivice Zupca su u svom Staples Centeru u Los Angelesu u neizvjesnoj utakmici protekle noći po hrvatskom vremenu, pobijedili slavne San Antonio Spurse 108:105. Bila je to utakmica u kojoj je ponajbolji košarkaš svijeta igrao, ali i prikočio, pa je za 31:44 minute ubacio 22 poena, uz šut iz igre 8-17, za tricu 2-3, slobodna bacanja 4-4.

Image
JESTE LI VIDJELI OVU LUDOST? /

Ovo je jedan od najlegendarnijih trenutaka Kobea ikad; Besmrtni nije niti trepnuo, kao da nije s ovog svijeta

Image
JESTE LI VIDJELI OVU LUDOST? /

Ovo je jedan od najlegendarnijih trenutaka Kobea ikad; Besmrtni nije niti trepnuo, kao da nije s ovog svijeta

Paul George zabio samo 19, ali je imao sjajnih poteza i odlično je skakao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George pratio ga je sa 19 poena i 12 skokova, Patrick Beverley ubacio je 12 poena uz 5 asistencija i dvije izgubljene lopte, dok je hrvatski centar Ivica Zubac, po dobrom starom običaju, susret ponovno započeo u petorci, i ovog puta od svog trenera Doca Riversa na raspolaganje dobio i umalo ostvario double-double učinak.

Patrick Beverley zabio jako bitnu tricu za izjednačenje 2 minute prije kraja

Montrezl Harrell, fizički moćni centar koji ga mijenja i koji igra više od Zupca, jedini centar koji ulazi s klupe i zabija 19.3 poena po utakmici, ovog je puta ubacio 14 poena, ali loš je bio u skokovima i asistencijama. Posebno u rubrici skokovi jer ih je imao samo 3, a prosječno skače 7.1 po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prvih 7 minuta te treće četvrtine promijenile tijek utakmice'

Ponovno je Zubac dobro iskoristio minute. Za 23:02 ubacio je 9 poena uz 8 skokova, šut iz igre imao je 3-5, za tricu nije gađao, ali je s linije slobodnih i tu je briljirao s 3-4. Što se tiče događanja u dvoboju, za spomenuti kako se utakmica lomila do samog kraja. Dvije minute i 14 sekundi prije završetka dvoboja, Spursi su imali vodstvo 102:99, ali je onda loptu u ruke dobio Leonard, fintirao, prošao svog čuvara, pametno dodao u kut suigraču Beverlyju koji posprema važnu tricu za izjednačenje. Bio je to impuls Clippersima da prelome susret u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku Zubac nije bio na parketu, ali je zato bio odličan u trećoj četvrtini, imao je nekoliko zapaženih poteza, zakucavanja, a čuvao je i čuvenog LaMarcusa Aldrigea... Nakon utakmice na presici pohvalio ga je i trener Doc Rivers, koji je odgovaravši na jedno pametno novinarsko pitanje o njegovoj roli u trećoj četvrtini koja je bila dobra, rekao:

"Da, bio je dobar. Moraš se izboriti za situaciju, znati odigrati na tom picku, ući i u gužvu ako treba. I mislim da je Ivica to i radio večeras vrlo dobro u trećoj četvrtini. Moram napomenuti kako su prvih 7 minuta te treće četvrtine promijenile tijek utakmice", kazao je Doc Rivers. Zubac je u trećoj dva puta moćno zakucao, prvi put u kontri kad je poletio reketom, a nakon toga u sjajno odigranom picku s Leonardom, koji mu je servirao loptu kao na pladnju... To možete vidjeti - OVDJE - OD 5:57 do 6:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi nemaju predstavnika na All Staru

Spursi, po mnogima najuređenija i najbolja franšiza u NBA ligi koja je u procesu izgradnje nove momčadi koja bi bila ozbiljan contender na NBA naslov, po prvi put nakon dugo vremena neće na nadolazećem All Staru u Chicagu imati svog predstavnika. Niti DeMar DeRozan koji je u ovoj utakmici ubacio 26 poena uz 5 skokova i 2 asistencije, niti najvažniji košarkaš legendarnog trenera Gregga Popovicha, sjajni LaMarcus Aldridge koji je ubacio 27 uz 9 skokova i 5 dodavanja. Što se sve događalo u ovoj zanimljivoj utakmici možete vidjeti - OVDJE.

Mavericksi osvojili Indianapolis

Od ostalih utakmica vrijedi spomenuti pobjedu Dallas Mavericksa na gostovanju u Indianapolisu kod Pacersa 112:103 zahvaljujući velikoj utakmici Kristapsa Porzingisa. Kako je i treću uzatsopnu utakmicu slovenski wunderkind Luka Dončić pauzirao zbog ozlijede desnog gležnja, latvijski odlični centar Kristaps Porzingis morao je povući i to je napravio brutalno. Jako dobro igra od kad nema Dončića, zato što ima veće ovlasti, on je prva napadačka opcija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porzingis briljirao s 38 poena i 12 skokova

Jedan od najperspektivnijih košarkaša lige (tek su mu 24 godine) ubacio je 38 poena uz 12 skokova. Ugledni američki Yahoo NBA piše kako je ovo bila najbolja partija ove sezone za Kristapsa Porzingisa, koji je šutirao za tricu 6-13 i stavio svih 12 slobodnih bacanja. Ovih 6 trica, ističu Amerikanci, njegov je rekord karijere. Međutim, iza brojki skriva se njegova lošija defenzivna noć. Niti sam nije zadovoljan obranom na Domantasu Sabonisu, Litvancu koji je ubacio 26 poena uz fantastični šut za centra 9-12 iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosim se inače svojom obranom, ali ovog puta moram priznati kako je Sabonis imao nekoliko dobrih poteza protiv mene. Dobro je ulazio u reket. Razočaran sam u tom segmentu, ali mi je drago da smo pobijedili", istaknuo je Porzingis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knicksi prošli žilave Cavse

New York Knicks su sa 139:134 nakon produžetaka nadigrali u gostima Cleveland Cavalierse kojima je to 11 poraz u 12 zadnjih utakmica. Najbolji u redovima Knicksa, koji su nadoknadili zaostatak od deset koševa u zadnjoj četvrtini, bio je Marcus Morris Sr. sa 26 poena, od čega je 16 ubacio baš u toj u zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elfrid Payton je dodao 17 koševa, 15 asistencija i 11 skokova za prvi triple-double sezone, a Julius Randle je ubacio 20 za Knickse. Kevin Love je bio najbolji strijelac Clevelanda sa 33 pogotka, a Collin Sexton je dodao 29. Ante Žižić nije igrao za Cavalierse.

Phoenix Suns su bez Darija Šarića poraženi na gostovanju kod Brooklyn Netsa sa 97-119. Netse je predvodio Caris LeVert sa 29 koševa, dok je najbolji kod Sunsa bio Deandre Ayton sa 25 poena i 17 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati NBA utakmica odigranih 3. veljače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte Hornets - Orlando Magic 100:112 Cleveland Cavaliers - New York Knicks 134:139 (produžeci) (Ante Žižić nije igrao za Cleveland) Indiana Pacers - Dallas Mavericks 103:112 Washington Wizards - Golden State Warriors 117:125 Atlanta Hawks - Boston Celtics 115:123 Brooklyn Nets - Phoenix Suns 119:97 (Dario Šarić nije igrao za Phoenix) Miami Heat - Philadelphia 76ers 137:106 Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 96:82 Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 113:109 LA Clippers - San Antonio Spurs 108:105 (Ivica Zubac je odigrao 23 minute za LA Clipperse, zabio je devet koševa i upisao osam skokova; Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo