BEZ CURRYJA OVAJ PUT NIJE IŠLO: / Lillard uništio prvake, Toronto vratio prednost domaćeg terena

Image
Foto: AFP, SCOTT HALLERAN

Košarkaši Portlanda svladali su aktualnog prvaka Golden State sa 120-108 i smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige na 1-2.

8.5.2016.
8:42
AFP, SCOTT HALLERAN
VOYO logo

Blazersi su naučili lekciju iz druge utakmice i odigrali posljednju četvrtinu znatno koncentriranije. U drugom su dvoboju ušli u zadnju dionicu s 11 koševa prednosti i sve ispustili, ali u subotu im se to nije ponovilo. Vodili su u završnoj četvrtini i s 20 koševa razlike i mirno priveli utakmicu kraju.

Green i Thompson nisu mogli sami

Damian Lillard je odigrao najbolju utakmicu karijere u doigravanju, zaključivši je s 40 koševa i deset asistencija. Al-Farouq Aminu je dodao 23 poena i deset skokova, a C.J. McCollum 22 koša. Warriorsima nije pomogla još jedna raznovrsna partija Draymonda Greena koji je ubacio 37 koševa, te dodao devet skokova i osam asistencija. Klay Thompson je ubacio 35, ali ostali nisu bili raspoloženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci i dalje igraju bez lanjskog MVP-a Stephena Curryja koji jeozlijedio koljeno u četvrtoj utakmici prvog kruga protiv Houstona. Prema posljednjim informacijama, počeo je trenirati, ali još uvijek nije poznato hoće li biti spreman za četvrtu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lowry predvodio Raptorse

Toronto je slavio u Miamiju s 95-91 i poveo u polufinalu Istočne konferencije s 2-1. Vratili su Raptorsi na taj način prednost domaćeg terena na svoju stranu, ali prije nego što se vrate u Kanadu, u ponedjeljak ih čeka još jedna utakmica na Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi su ušle izjednačene u posljednju četvrtinu, a u neizvjesnoj je završnici Toronto bio spretniji. Predvodio ga je Kyle Lowry koji je završio dvoboj s 33 koša, DeMar DeRozan je dodao 19, a Jonas Valančiunas 16 uz 12 skokova. Heatu nije pomogao odličan dan Dwyanea Wadea koji je ubacio 38 koševa i dodao osam skokova.

Obje su momčadi ostale bez svojih prvih centara: Miamijev Hassan Whiteside je ozlijedio koljeno i odigrao sam osam minuta, dok je Valančiunas uganuo gležanj u trećoj četvrtini. Whitesideova se ozljeda zasad čini ozbiljnijom i pitanje je hoće li više igrati u aktualnom doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok

Miami - Toronto 91-95

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Toronto vodi u seriji s 2-1)

Zapad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland - Golden State 120-108

(Golden State vodi u seriji s 2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo