Zubac u Lakersima / Bender najviše rangirani Hrvat u povijesti: Sunsi ga izabrali kao četvrtog picka NBA drafta

Image
Foto: AP Images

216 cm visokog krilnog igrača Maccabija u prvoj su rundi izabrali Phoenix Sunsi i kao 4. pick NBA drafta ispisuje povijest jer je najviše rangirani Hrvat u povijesti

24.6.2016.
8:34
AP Images
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Dragan Bender izabran je u prvoj rundi od Phoenix Sunsa kao 4. pick NBA drafta te time postao najviše rangirani Hrvat u povijesti.

Na ovogodišnjem NBA draftu Hrvatska je imala tri predstavnika. To su Ante Toni Žižić (19, Cibona), Ivica Zubac (19, Mega Leks) te Dragan Bender (Maccabi). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zupca su izabrali Lakersi kao 32. picka, a Žižića je draftirao Boston kao 23. picka.

216 cm visokog krilnog igrača Maccabija iz Tel Aviva u prvoj su rundi izabrali Phoenix Sunsi i kao 4. pick NBA drafta ispisuje povijest jer je najviše rangirani Hrvat u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispunio mi se san. Spreman sam za novi korak u karijeri, a igranje u Maccabiju me pripremilo za ove izazove", rekao je Bender koji Amerikance podsjeća na Kristapsa Porzingisa.

Prema važećem kolektivnom ugovoru, Bender ima zajamčeni dvogodišnji ugovor u NBA ligi vrijedan 8.747.120 dolara, dok bi Ante Žižić kao 23. izbor imao ugovor ukupne vrijednosti 2.826.720 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hezonja je prošle godine bio 5. izbor Orlanda, a Bender je ovime postao najviše rangirani Hrvat ikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo