Samo jedna zvijezda Barçe: Igra za Hrvatsku, a ne Španjolsku

Hrvatska u srijedu započinje novu avanturu na košarkaškom Europskom prvenstvu. Prvi suparnik na Eurobasketu je Španjolska, a 'furiju' najbolje poznaju zvijezda Barcelone - Ante Tomić.

3.9.2013.
19:49
VOYO logo

Nevjerojatan je podatak da će na utakmici Hrvatske i Španjolske biti samo jedan igrač Barçe na parketu, a taj jedini predstavnik katalonskog diva igra za - Hrvatsku.

Radi se o ponajboljem centru Europe - Anti Tomiću, koji jako dobro zna što našu reprezentaciju čeka u srijedu s početkom u 17.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene pripremne utakmice nisu destabilizirale, nisam bio ni preoptimističan kad smo u nekim intervalima igrali dobro. Moje razmišljanje isto je od prvog dana. Želim da odigramo dobar turnir i da se iz Slovenije svi vratimo zdravi. Da se svidimo sami sebi, da izgledamo kao momčad i da igramo dobru košarku", komentirao je Ante Tomić pripremni period i nastavio o pripremnim utakmicama:

"U Dubrovniku smo izgledali dobro. No, na turniru u Strasbourgu, a i na turniru u Istanbulu nismo izgledali dobro. Ne treba od toga bježati, bilo je to loše. Govorim o prve dvije utakmice u Istanbulu, a što se tiče Belgije na kraju, tu smo u drugom poluvremenu povezali neke stvari, pa nam se nešto i poklopilo. No, općenito nije bilo dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Španjolcima je kazao:

"Na vanjskim su pozicijama Realovi bekovi, oni su, uz Gasola, nositelji. To je otprilike Realova igra, s time da se malo više gleda na Marca Gasola, on drži kompletnu unutarnju igru. Kad se poveže to dvoje, onda to izgleda moćno. Naravno, imaju i oni svojih mana. Recimo, trebalo bi ih se uvesti u kontroliranu igru, ne dopustiti im da trče po parketu. Tko im dopusti da trče, imat će velikih problema sa Španjolcima. Spriječiti im trku prva je zadaća bilo koga kad igra protiv njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se oni pripremati za Antu Tomića, hoće li primijeniti onaj Realov sustav da vas udaraju od starta?

"Mislim da hoće, očekujem to!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je, po vašem mišljenju, favorit Eurobasketa?

"Sudeći po pokusima, onda su to Španjolci, Litva, Grčka i Francuska, to su te četiri reprezentacije iz vrha. Hrvatska? Ajmo reći da smo - ali, pazite, tu govorim o talentu, o statusu igrača, ne o pokusima, našim pokusima - mi smo između petog i osmog mjesta", zaključio je Dubrovčanin u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C:

4. rujna: HRVATSKA - Španjolska 40:68 5. rujna: HRVATSKA - Gruzija 77:76 7. rujna: HRVATSKA - Poljska (17.45) 8. rujna: HRVATSKA - Slovenija (21.00) 9. rujna: HRVATSKA - Češka (17.45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo