'Moramo biti svjesni, Hrvatsku je konačno pomazila sreća'

Hrvatsku na Eurobasketu očekuje četvrtfinale s Ukrajinom (četvrtak, 17.30), a iznimno bitnu utakmicu za hrvatsku košarku najavio je jedan od najvećih hrvatskih trenera - Aleksandar Petrović.

18.9.2013.
15:03
VOYO logo

"Hrvatska je napravila puno sa sedam uzastopnih pobjeda, ali isto tako smo došli tek do četvrtfinala, iste one faze gdje smo godinama ispadali. Moramo biti svjesni da nas je konačno pomazila i sreća, u drugoj fazi ždrijeba su dvije reprezentacije koje su igrački apsolutni favoriti Eurobasketa - Španjolska i Francuska, te mlada i iznimno motivirana reprezentacija Srbije i domaćin Slovenija. Na našoj strani ždrijeba su Ukrajina, ne toliko uvjerljiva Litva i Italija koju smo već dobili", ocijenio je Petrović i okrenuo se reprezentaciji Ukrajine.

"Ta reprezentacija je strahovito narasla u zadnjih godinu i pol dana, s Mikeom Fratellom kao izbornikom. Napravio je selekciju, a pobjedama na Eurobasketu im je naraslo i samopouzdanje. Izabrali su i novog Amerikanca Pooha Jetera i on im je donio stabilnost u igri. Hrvatska je apsolutni favorit i najvažnije je izdržati psihološki pritisak. Ukrajina nema što izgubiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je ključ za pobjedu?

"Ne vjerujem da nakon svih naših trauma s četvrtfinalima će itko olako shvatiti Ukrajinu. Ne smije se dozvoliti da se Ukrajinci razmašu, da se osjećaju ugodno na terenu, posebno to mislim na njihovih 4-5 visokih igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli ste da je Hrvatska apsolutni favorit, ima li koji ukrajinski igrač mjesto u našoj reprezentaciji?

"Nemojte tako gledati, ne smije ih nitko imalo podcijeniti, to je iznimno respektabilna reprezentacija i u konceptu potpuno drugačija reprezentacija od naše. Kod nas se zna tko je lider, koji igrači nose teret, tko se dodaje s klupe, tko ima koju ulogu. Kod Fratella je to drugačije, on rotira 10 igrača jednako, nema nikoga izvan nekog okvira, jedno će Jeter odigrati svojih 30 minuta, njegova pričuva samo nešto manje igra", rekao je Aco i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponavljam, sve ovisi o nama, Hrvatska je apsolutni favorit, ali mnogo toga će ovisiti o psihi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo