ACO SKRATIO POPIS: / Ovi košarkaši pokušat će odvesti hrvatsku reprezentaciju u Rio

Image

Izbornik hrvatskih košarkaaš Aleksandar Petrović skratio je popis košarkaša s 24 na 16 od kojih će dvanaestorica zaigrati na kvalifikacijskom turniru.

27.5.2016.
12:53
VOYO logo

Sa šireg popisa otpali su Dragan Bender, Duje Dukan, Luka Žorić, Ivica Zubac, Josip Sobin, Darko Planinić i Damjan Rudež.

Bez Tomića i Rudeža

U reprezentaciji ovaj put nema američkog razigravača, koji su posljednjih godina igrali za Hrvatsku, Dontayea Drapera i Olivera Lafayettea. Umjesto njih, Petrović je pozvao Justina Hamiltona, američkog centra hrvatskih korijena. Ove sezone briljirao je u dresu Valencije, izabran je u najbolju petorku španjolske lige, a u hrvatskom dresu trebao bi biti zamjena za Antu Tomića koji je ovog ljeta otkazao nastup zbog obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi nema ni Rudeža koji će se ovog ljeta pokušati izboriti za NBA ugovor. U odnosu na prošlu godinu i nastup na Eurobasketu, u sastavu nema četvorice igrača iz Perasovićeve momčadi, to su: Draper, Rudež, Žorić i Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanada i Češka testiraju Hrvatsku

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 8. lipnja u Sv. Martinu na Muri, staroj bazi košarkaša. U Međimurju će se Hrvatska pripremati do 18. lipnja, nakon toga ide u Novigrad. U Istri će naši reprezentativci odigrati svoju pripremnu utakmicu protiv Kanade 20. lipnja. Tri dana kasnije protiv istog će suparnika imati test u talijanskom Jesolu.

Češka će biti suparnik našoj reprezentaciji 26. lipnja u Pazinu. Završni dio priprema Petrovićeva će momčad odraditi u Sv. Martinu odakle se 2. lipnja putuje u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacijski turnir igra se od 4. do 9. srpnja. Hrvatska će protiv Italije igrati 5. srpnja, dan kasnije protiv Tunisa. Slijedi dan odmora, zatim polufinale i križanje sa skupinom u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. Samo će pobjednik turnira izboriti odlazak na Olimpijske igre u Riju.

Prije osam godina izborili OI u Pekingu

Prije osam godina, Hrvatska je na taj način, putem dodatnih kvalifikacija u Ateni, izborila odlazak na OI u Peking.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo