ZBOG VELIKOG POJAČANJA / Aco Petrović oštro prema Partizanu i Crvenoj Zvezdi: 'Vrijeme je da napuste ABA ligu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Campazzo je od 2014. do 2020. bio član Real Madrida, a onda je otišao u NBA i proveo dvoje sezone s Nikolom Jokićem u Denver Nuggetsima. Ove je sezone prešao u Dallas Maverickse Luki Dončiću, bivšem suigraču iz Reala, ali nije se uspio nametnuti te je raskinuo ugovor

16.12.2022.
15:02
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Argentinski košarkaški reprezentativac i donedavni NBA igrač Facundo Campazzo karijeru će nastaviti u Crvenoj zvezdi, iako je imao ponudu Real Madrida, za koji je igrao prije odlaska u NBA. Beogradski klub će 31-godišnjem, 178 cm visokom playmakeru platiti 1.8 milijuna eura za ostatak ove sezone i 2.5 milijuna za sljedeću.

To je izuzetnu visoka svota za europsku košarku, koju malo klubova može ispratiti, a u ovom slučaju nije uspio čak ni Real Madrid. Crvena zvezda i Partizan, kao euroligaši, imaju neusporedivo veći budžet od svih ostalih klubova iz ABA lige, a ova je vijest hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića nagnala da zatraži da beogradski klubovi istupe iz regionalnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je vrijeme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer s ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi s ovim prostorima logično je da budu stalni sudionici Eurolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače", napisao je Aco Petrović na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo