ACO PETROVIĆ NAKON RIJETKO VIĐENE POBJEDE: / 'Vidjeli ste kako je MVP-a od 23 godine zaustavio čovjek od 40 godina. Razbio ga je!'

Image
Foto: Profimedia

Glavna stvar bila je zaustaviti Giannisa, no Petrović tvrdi da je za njega imao spremno rješenje još odavno

3.9.2019.
20:19
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Brazila nadoknadili su 17 koševa zaostatka s kraja druge četvrtine i u iznimno napetoj završnici svladali favoriziranu Grčku sa 79-78 za prvo mjesto u skupini F i plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva u Kini.

Momčad Aleksandra Petrovića limitirala je najboljeg igrača prošle NBA sezone Giannisa Antetokounmpa na 13 koševa, a od -17 (23-40) u 18. minuti, Brazilci su serijom 13-0 dohvatili Grke već u 22. minuti. Iako je Brazil u zadnju minutu ušao s vodstvom 76-71 i loptom u rukama, zahvaljujući pogrešci Rafe Luza i neujenačenom sudačkom kriteriju, Grčka je dvaput imala priliku za povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ACO PETROVIĆ UČINIO NEMOGUĆE: /

Preko najboljeg igrača NBA lige izborio prvo mjesto u skupini i prolazak u drugi krug

Image
ACO PETROVIĆ UČINIO NEMOGUĆE: /

Preko najboljeg igrača NBA lige izborio prvo mjesto u skupini i prolazak u drugi krug

Luz je izgubio loptu i prema procjeni sudaca napravio nesportsku pogrešku pa su Grci s dva pogođena slobodna bacanja Papanikolaoua i trice Printezisa došli do izjednačenja. Brazil je 14.4 sekunde prije kraja košem Varejaoa poveo 78-76 i zahvaljujući Caboclou obranio se od pokušaja dodavanja za Antetoukounmpa koji je napravio faul na Barbosi. Ovaj je pogodio jedno od dva bacanja za 79-76, ali je lukavi Sloukas izborio faul za tri slobodna bacanja. Pogodio je prva dva, ali ne i treće te je opet uz odličnu skakačku reakciju Cabocloa Petrovićeva reprezentacija došla do zaslužene pobjede.

Šest mjeseci pripreme

"Pokazali smo da imamo nekoliko igrača koji mogu zaustaviti Antetokounmpa. Jučer sam više bio zaokupljen Sloukasom i Printezisom, i to je što se danas dogodilo. Dok sam se pripremao za utakmicu, puno je ljudi pričalo i šalilo se sa mnom kako zaustaviti Antetokounmpa. Već šest mjeseci imao sam u glavi, još od polufinala između Toronta i Milwaukeeja, kako zaustaviti Antetokounmpa. Problem za nas večeras bili su Sloukas i Printezis", rekao je Petrović nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna stvar bila je zaustaviti Giannisa, no Petrović tvrdi da je za njega imao spremno rješenje još odavno.

"Zašto je ovaj sport divan? S jedne strane imate dečka koji je MVP lige, ima 23 godine – i tko ga onda zaustavi – čovjek koji ima 40 godina i koji ga je razbio na terenu. To je košarka!“, zaključio je bivši izbornik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varejao najbolji

Anderson Varejao je bio prvo ime Brazila sa 22 koša i devet skokova. Sousa je postigao 15, a Barbosa 13 poena. Grke je predvodio Printezis sa 20 poena, a Nick Calathes je ubacio 16.

U četvrtak (10 sati) će Brazilci igrati protiv posljednjeplasirane Crne Gore za maksimalan učinak, dok će o drugom mjestu odlučivati Grčka i Novi Zeland (14 sati) u međusobnom obračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo