ABA LIGA / Partizan na kraju pregazio Cibonu: Vukovi dugo bili u egalu pa pali na kraju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Partizan je do četvrtog slavlja u sezoni predvodio Zach LeDay s 24 poena, šest asistencija i pet skokova

15.10.2021.
20:59
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu 4. kola regionalne ABA lige beogradski Partizan je u uzbudljivom susretu slavio u Zagrebu protiv Cibone sa 79:61.

Bio je to dvoboj do sada dvije jedine neporažene momčadi u ligi, s tim da je nakon ovih 40 minuta na samom vrhu i sa savršenim učinkom ostao Partizan. Treba naglasiti kako je nešto više od dvije tisuće gledatelja napravilo sjajnu atmosferu u KC Dražen Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVA HNL /

Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva remizirali u napetoj utakmici, Lokosi prosuli bodove nakon vodstva 2:0

Image
PRVA HNL /

Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva remizirali u napetoj utakmici, Lokosi prosuli bodove nakon vodstva 2:0

U egalu skoro do kraja

Gosti su bolje otvorili utakmicu te su obrambeno limitirali Cibonu u prvih deset minuta koje su okončane uz 22:11 za Partizan. No, hrvatski sastav se nakon toga trgnuo i sve do posljednje četvrtine odigrao odličnu partiju.

Malo po malo topila se ta prednost Partizana pa je tako Cibona na poluvremenu imala mali zaostatak od četiri poena (37:41), dok je u trećoj četvrtini, u nekoliko navrata i povela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom kraju treće četvrtine, kod 51:50 za Partizan, uslijedile su dvije trice gostiju iz dva napada, a tih +7 Partizan je vrlo brzo u posljednjoj četvrtini povećao na deset i više poena razlike. Time je derbi 4. kola ABA lige bio i odlučen, a domaći košarkaši s parketa su ispraćeni uz navijanje i povike: Heja, heja cibosi…

LeDay sjajan

Jedini dvoznamenkasti kod Cibone je bio Roko Prkačin koji je ubacio 14 poena uz pet skokova. Nathan Reuvers je imao devet poena i devet skokova, a Amar Gegić devet poena, četiri skoka i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je do četvrtog slavlja u sezoni predvodio Zach LeDay s 24 poena, šest asistencija i pet skokova. Po deset poena su ubacili Punter (uz pet asistencija) i Zagorac (uz četiri skoka).

U subotu igraju Budućnost - Igokea (19:00), dok su sve ostale utakmice ovog kola na rasporedu u nedjelju, a sastaju se: Split - Studentski centar (12:00), Krka - Zadar (17:00), Borac - Mega (18:00), FMP - Mornar (19:00) i Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (21:00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo