NEVOLJE U RAJU - 26 GODINA POSLIJE: / 'Pippen je bio ljubomoran na Tonija. I sad ga taj incident progoni'

Image
Foto: Screenshot: Chicago Tribune

Kako je Toni Kukoč ukrao šou Scottieju Pippenu

11.5.2020.
13:08
Screenshot: Chicago Tribune
VOYO logo

Iako je ESPN-ov megapopularni dokumentarni film Posljednji ples (The Last Dance) najviše na značaju dao liku i djelu najvećeg košarkaša svih vremena Michaelu Jordanu, također smo dobili cjelovitiju sliku o tome tko je Scottie Pippen kao igrač.

Image
KUKOČ POSTAO KRALJ CHICAGA: /

Pippen je odbio ući u igru zbog Tonija, a onda se dogodio epski trenutak; 'Smatrao sam to uvredom'

Image
KUKOČ POSTAO KRALJ CHICAGA: /

Pippen je odbio ući u igru zbog Tonija, a onda se dogodio epski trenutak; 'Smatrao sam to uvredom'

I dalje se pamti incident iz treće utakmice polufinala Istoka 1994. godine između Chicago Bullsa i New York Knicksa u Madhouse On Madisonu", kad je 1.8 sekundi prije kraja Pippen odbio ući u igru jer je Phil Jackson posljednju akciju na utakmici, šut za pobjedu, nactrao i dao u ruke našem Toniju Kukoču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz okreta za povijest

Kuki je maestralno, iz okreta sa zvukom sirene, pogodio koš za konačnih 104:102. Iako su se svi odmah netom nakon pogođenog šuta s Kukočem veselili na terenu, igrači su u dokumentarcu priznali kako je u svlačionici vladala tišina zbog Pippenove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedan od onih incidenata za koje žalim što su se dogodili", rekao je Pippen u epizodi broj sedam i dodao.

"Ali vjerojatno bi učinio ponovno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Tribune pozabavio se tom situacijom i u svom tekstu piše kako je Pippen bio ljubomoran na Tonija Kukoča i kako ga ta situacija kad je odbio ući u igru progoni i sad, 26 godina poslije...

"Nikad nije bilo očitije da je Pippen ljubomoran na Kukoča nego te noći kad je sjeo na klupu, odbivši ući u igru 1.8 sekundi prije kraja susreta jer je Phil Jackson zadnju loptu za pobjedu dao u ruke Toniju koji je epski zabio, kreiravši pobjedu svoje momčadi i zauvijek obilježivši djelić karijere i Pippenu, jer ga je taj slučaj obilježio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri moguća scenarija Chicago Tribuna o tome zašto je Pippen odbio ući u igru

Naime, Chicago Tribune u svom osvrtu izdvaja tri moguća scenarija zašto je Pippen tako postupio. Pa tako spominju Kukočevu regrutaciju od strane Jerryja Krausea, tadašnjeg generalnog menadžera Bullsa, koji je Kukoča u Chicago doveo kao svog miljenika, a u to vrijeme Pippen nije bio zadovoljan ugovorom.

Pippen je potpisao sedmogodišnji ugovor od 18 milijuna dolara 1991. godine, ali ubrzo se počeo osjećati nedovoljno plaćenim članom olimpijskog Dream Teama iz 1992. Njegova bitka s generalnim Jerryjem Krauseom i pokušaj dobivanja poboljšanog ugovora podudarali su se s Bullsima baš kad se dovodio Kukoč. Pippena je zasmetalo to što je u momčad došla nova zvijezda, i to iz Europe, koja ima bolji ugovor od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, nakon Jordanovog odlaska u prvu mirovinu 1993. godine, Bullsi su konačno postali Pippenova momčad i zbog svega što je u toj 1993./1994. sezoni bez MJ-a napravio, a napravio je puno jer je igrao kao MVP, vjerovao je kako je zaslužio, zaradio taj posljednji šut, pišu Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao sezonu poput MVP-a, imao dobru noć i protiv Knicksa, ali...

Pippen je nakon Jordanovog odlaska poboljšao, očekivano, svoje brojke. Prosječno je postizao 22 poena, 8.7 skokova i 5.6 asistencija po susretu, te predvodio svoju momčad do skora 55-27.

Zato se, između ostalog, Pippen također možda pobunio. Na kraju balade, iako je Pippen imao dobru noć protiv Knicksa (25 poena, 7 skokova i 4 asistencije), nije dobio zadnji šut, ali je to zato bio dobio igrač koji je tijekom susreta, piše Chicago Tribune, jedva i šutnuo na koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato je pogodio ovaj zadnji, ključni i uzeo mu šou. No, vrijedi spomenuti kako je u utakmicama četiri i šest u ovoj seriji bio sjajan, sve dok Bullsi nisu pali u sedmoj.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo