SVE IM JE NAMJEŠTENO? / Korumpiranim sucima mjesec dana zatvora

Image
Foto: PIXSELL

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza i bivšem nogometnom sucu Željku Širiću i predsjedniku Sudačke komisije Stjepanu Djedoviću, koji su uhićeni zbog namještanja utakmica Hrvatske nogometne lige.

10.12.2011.
11:46
PIXSELL
VOYO logo

Širiću i Djedoviću istražni je zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, kazao je odvjetnik KrešimirVilajtović.

Izlazeći sa Županijskog suda, gdje je u subotu u 10 sati počelo ročište na kojem se odlučivalo o pritvoru, Vilajtović je izjavio da je cijeli slučaj podvala. "Radi se o jednoj velikoj podvali", kazao je Vilajtović koji pritom nije želio objasniti zbog čega to misli.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonći Petković kazao je da se ne radi ni o kakvoj podvali te da su svi dokazani zakonito pribavljeni.

Dvojica nogometnih dužnosnika uhićena su, kako se neslužbeno doznaje, nakon što su od prikrivenog istražitelja uzeli 30.000 eura za suđenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige.

Navodno su tražili oko 100 tisuća eura za pošteno suđenje na više utakmica posljednjeg nogometnog prvenstva, a preuzeli su dio novca.

Prema pisanju medija nogometni su dužnosnici nakon primljenog mita trebali omogućiti pošteno suđenje nogometnom klubu Hajduk, čiji je visoki dužnosnik odigrao ulogu USKOK-ovog pouzdanika.

Dvojicu nogometnih djelatnika se tereti za primanje mita te zlouporabe položaja i ovlasti, i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo