to je najmanje što može / Kompenzacija za izmišljenu priču o pljački: američki plivač će 11.000 dolara donirati u humanitarne svrhe

Image
Foto: AP Images

Šesterostruki osvajač olimpijskih medalja Ryan Lochte i njegovi kolege iz reprezentacije su izmislili priču da su ih u nedjelju u zoru, kada su se vraćali taksijem u olimpijsko selo sa zabave u Club Franceu, opljačkali lažni policajci

19.8.2016.
14:04
AP Images
VOYO logo

Američki plivač Jimmy Feigen platit će 11.000 dolara u humanitarne svrhe u Brazilu kao kompenzaciju za izmišljenu priču o oružanoj pljački koju su u javnost iznijeli on i još trojica američkih plivača, javlja američka televizijska postaja ABC News. 

Image
isprika američkog olimpijskog odbora /

Plivač koji je lagao da su ih pokrali u olimpijskom selu mora platiti kaznu od 10.800 dolara

Image
isprika američkog olimpijskog odbora /

Plivač koji je lagao da su ih pokrali u olimpijskom selu mora platiti kaznu od 10.800 dolara

Informaciju o donaciji u humanitarne svrhe iznio je Feigenov odvjetnik Breno Melaragno Costa nakon sastanka sa sutkinjom i dužnosnicima ministarstva pravosuđa u Riju, dodaje ABC News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesterostruki osvajač olimpijskih medalja Ryan Lochte i njegovi kolege iz reprezentacije Gunnar Bentz, Jack Conger i Feigen su izmislili priču da su ih u nedjelju u zoru, kada su se vraćali taksijem u olimpijsko selo sa zabave u Club Franceu, opljačkali lažni policajci. Najviše neugode je izazvala priča koju je u javnost iznio Lochte da je jedan od opljačkaša pokazao policijsku značku i da mu je uperio pištolj u čelo tražeći novac i osobne stvari. 

A zapravo su "stali na benzinskoj crpki da odu na WC i kako videosnimka pokazuje jedan od njih je vandalizirao WC, razbivši ogledala i druge predmete u unutrašnjosti", objavila je brazilska policija. Tada su zaposlenici crpke pozvali zaštitare i tražili od plivača da ne idu nikuda dok ne plate štetu. U jednom trenutku je jedan od zaštitara "uperio svoj pištolj jer se jedan član skupine, točnije Lochte, ponašao nasilno", dodaje policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident je okončan danas isprikom Američkog olimpijskog odbora (UCOS) Rio de Janieru i Brazilcima. 

Gentz i Conger su u srijedu spriječeni da se ukrcaju na zrakoplov za SAD i morali su ponovno dati iskaze u policiji. Reuters je danas objavio izjavu jendog svjedoka koji ih je vidio kako su stigli u zračnu luku Miami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lochte, koji je najviše pričao o pljački, vratio se u SAD u ponedjeljak, a Feigen je promijenio svoj iskaz policiji u četvrtak, nadajući se da će dobiti svoju putovnicu natrag. Donacija u humanitarne svrhe očito će pomoći u tome.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike