ZAR ĆE STVARNO TO NAPRAVITI MIOČIĆU? / Cormier će imati veliku prednost protiv Stipe, a za sve je 'kriv' UFC

Image
Foto: Profimedia

O ovom problemu pisalo se i ranije, a MMA Fighting je već pisao o tome da se Miočić žalio

11.8.2020.
16:42
Profimedia
VOYO logo

Američki borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić, u noći sa subote na nedjelju brani pojas prvaka teške kategorije UFC-a protiv sunardonjaka Daniela Cormiera. Trilogija između ovih dvaju boraca završit će se u Apexu u Las Vegasu, a to bi mogao biti problem za prvaka Miočića.

Naime, u Apexu je kavez nešto manji od onog standardnog. Obično je kavez velik oko 70 kvadratnih metara, a ovaj u Apexu je tek 48.12 kvadratnih metara. Smanjenje kaveza, tvrdi ESPN, moglo bi drastično utjecati na ishod borbe i vele kako bi manji manevarski prostor trebao više odgovarati Cormieru jer je bolji hrvač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Problem za Miočića

"Nema sumnje da manji kavez pomaže Cormieru, to pokazuju i poruke iz njihovih timova nakon UFC-ove odluke. Cormier se u prošloj borbi s Miočićem nije držao plana i hrvanja nakon prve runde. Sada će mu biti lakše jer manji kavez više odgovara hrvačima, a ne udaračima poput Miočića. Ne kažem da će Cormier pobijediti zbog toga, ali sigurno je da je manji kavez njegova prednost", rekao je Marc Raimondi, novinar ESPN-a.

O ovom problemu pisalo se i ranije, a MMA Fighting je već pisao o tome da se Miočić žalio, ali da se kavez ne može promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo informaciju iz Miočićeva tabora da bi se on radije borio u većem kavezu, ali u Apexu se trenutno nalazi onaj manjih dimenzija. Da problem bude veći, izvor kaže da je rasvjeta tamo konstruirana specifično za manji kavez. To bi moglo spriječiti bilo kakav plan oko zamjene kaveza", tvrdi MMA Fighting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo