ZAKUHALO SE: / Werdum i Miočić započeli pravi verbalni rat

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
27.1.2016.
12:31
AFP
VOYO logo

dugo je sanjao o prilici za napad na UFC pojas u teškoj kategoriji. Ponajbolji MMA borac svijeta je, unatoč dobrim rezultatima u UFC-u, bio dosta podcijenjivan od strane čelnika UFC-a i predsjednika Dane Whitea. Razlog tomu bio je manjak popularnosti, odnosno, činjenica da Miočić nije borac koji privlači mase, a samim time ne donosi marketinšku zaradu organizaciji.

Image
APSOLUTNA SENZACIJA: /

Stipe Miočić se za dva tjedna bori za naslov!

Zbog toga je bio u drugom planu, White je u svom fokusu imao neke druge, zvučnije borce, unatoč činjenici da je Miočić bolji od njih. I onda konačno, sreća mu se nasmiješila i nakon brze pobjede nad Andreijom Arleovskim i odustajanja bivšeg prvaka Caina Velasqueza zbog ozljede leđa, Miočić je dobio priliku za napad na titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji protiv Fabricija Werduma, brazilskog majstora kojem je specijalnost parter. Borba se trebala održati 6. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodna ozljeda koju vuče od prije

Međutim, uslijedilo je razočarenje. Werdum je odustao od borbe, a kao razlog naveo je ozljedu na nozi.

"Bio sam ozlijeđen od ranije, ozlijedio sam prst desne noge. Trenirao sam, ali nisam mogao udarati, no i dalje sam se htio boriti protiv Caina. I prošli put sam bio ozlijeđen, imao sam kontuziju zbog koje nisam 40 dana mogao sparirati, no svejedno sam se borio", kazao je Werdum i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Borio bih se protiv Cainea da se on nije ozljedio. On i ja imamo povijest. Tri puta nam je borba otkazivana, samo jednom smo se borili i evo opet se ozlijedio. Ovako kad je on odustao, odustao sam i ja. Previše je toga bilo na kocki. Dugo sam radio da bih došao ovdje gdje sam sada, odnosno da bih bio prvak. Ne mogu to sve baciti u vjetar, posebno ako nisam 100 posto spreman i samouvjeren", kazao je Werdum.

Brazilac očito bira protivnike

Stipu Miočića i njegov tim naljutilo je to što Werdum bira borce, a prema njima, kako je i Stipin menadžer Greg Kalikas i sam kazao, "prvak ne bi trebao birati protivnike, nego se boriti sa svima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miočić je na svoj Facebook profil stavio šaljivi ali i pomalo provokatorski post: "Niti ja se ne bi borio protiv sebe". Nakon toga, usljedila je prepirka na Twitteru između Werduma i Miočića koju je sinoć započeo Brazilac. Werdum je nazvao Stipu jajnim vatrogascem. Naravno, američki Hrvat koji se diči svojim korijenima nije mu ostao dužan, nego je iskoristio ovu priliku da Brazilcu ponudi novi datum njihovog okršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Započeli prepirku na Twitteru

Prvo je Werdum poručio Stipi kako će se boriti protiv njega u bilo koje vrijeme, ali i da misli kako je on sjajan vatrogasac te je time na neki način i omalovažavao njegove borilačke vještine koje su sjajne. Miočić se oglasio i napisao mu:

“Ok Fabricio, ajmo se boriti za vikend koji pada na Memorijalni dan. Čak ću ti i dopustiti da se za vrijeme parade voziš uz moj pojas u vatrogasnom vozilu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni UFC prvak mu je uzvratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sad slijedi?

“Ok. Od kad sam bio dijete sanjao sam o posjedovanju vatrogaščevog pojasa“, uzvratio je aktualni prvak, na što se Stipe nadovezao s time kako je mislio da je on taj koji je loš u “trash talku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne zna što slijedi za oba borca. Po nekim bi se kombinacijama Werdum i Velasquez mogli vratiti u otprilike isto vrijeme te nastupiti u borbi koja je originalno dogovorena, dok bi nam drugi razvoj situacije mogao donijeti raniji oporavak aktualnog prvaka, a samim time i njegov susret s Miočićem. No, postoji i teorijska mogućnost da se Stipe bori u borbi za privremeni naslov s nekim od drugih boraca. Međutim, vjerojatnost za takvo što je mala. Jer, situacija u teškoj kategoriji stvarno nije dobra. Od kraja 2012. do danas održane su samo dvije borbe za naslov…

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo